Wpis z mikrobloga

Gdyby ktoś grał na PC, ale na niskich ustawieniach to polecam ustawić particle effects na high, bo straty fps nie zanotowałem na benchmarkach ani na GTX 1060 ani na rx 5600 xt, a nawet był zysk 1-2 fps na high, a przy tym oczy nie bolą od rozmazanych drzew i łatwiej wypatrzeć kogoś pomiędzy nimi.

Nie wpadłbym na to, że ta opcja ma aż taki wpływ na wygląd otoczenia. Te screeny aż tak tego nie oddają, bo musiałem w jakimś spokojnym miejscu to sprawdzić, ale gdy okręgi są już niewielkie a gaz blisko, to wszystko robi się rozmazane bez efektów na high

Aha i dodatkowo jeśli ktoś używa wygładzania ekranu na poziomie filmic, to wyostrzanie obrazu w opcjach sterowników NVIDIA oraz u AMD potrafią znacznie zniwelować efekt rozmazanego obrazu

#warzone
Aryo - Gdyby ktoś grał na PC, ale na niskich ustawieniach to polecam ustawić particle...

źródło: comment_1589360469R18JL2KliiasyFgwKbgPcP.gif

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aryo: Musze wypróbować, bo właśnie strasznie wszystko u mnie wygląda na rozmazane i ciężko się przez to gra. Ta opcja ma wpływ na kartę czy procka? Bo u mnie procek jest ograniczaniem więc nie chciałbym go jeszcze bardziej obciążać. Ktore wygladzenie krawędzi jest najlepsze pod względem efektów/wymagań?
  • Odpowiedz
@jart: Wygładzanie krawędzi, jeśli masz wszystko rozmazane, to lepiej mieć SMAA 1X, a jak masz mocniejszego kompa to filmic AA + wyostrzanie obrazu

Akurat w Warzone bardzo duże znaczneie ma GPU, więc te zmiany mają wpływ bardziej na GPU

U mnie GPU dobija do 100%, a CPU się trochę nudzi i ma 70% (Rx 5600 xt + Ryzen 2600)
  • Odpowiedz