Wpis z mikrobloga

@kurtluscas: Zdecydowanie M21, chociazby dla Amoleda i NFC. G8 Power nie obsluguje tez WiFi 5GHz co rowniez jest sporym minusem. Za Motką przemawia wlasciwie tylko "prawie" czysty Android (to nie Android one) i glosniki stereo.
@kurtluscas: Nie wiem czy ci ludzie wyzej trolluja, ale za Motka G8 Power wlasciwie nic nie przemawia w porownaniu z M21.
Na sile - czysty Android, ale to wcale nie musi byc zaleta. Czysty Android to wlasciwie brak personalizacji, poza zmiana tapety i widgetów. Moze jeszcze gesty Moto ale to jest za malo. Brak dwuzakresowego WiFi, NFC i IPS to mega minusy tego telefonu. Ktos tam wyzej pisal ze ma super
@k3lt: @brylek: Budżet ~1000PLN, zakup z Polski. Raczej nie gram i nie oglądam filmów na telefonie. Koniecznie z wyjściem słuchawkowym, akumulator ponad 4000mAh. Miałem chwilę Motorolę G7 Power, ale były jakieś problemy z zalogowaniem się do aplikacji (Netflix, Twitter) i brakowało mi funkcji "double tap to wake". Chciałbym, żeby posłużył mi tak z 3 lata.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kurtluscas: m21 wygląda ciekawie, ale to nowość, mało o nim wiadomo. Ja sam ostatnio kupiłem Samsunga po dłuższej przerwie i OneUi bardzo na plus. Nie wiem jak będzie z aparatem. Exynosy nie są bardzo energooszczędne, ale duża bateria powinna mu wystarczyć.
Jest jeszcze Redmi Note 8 Pro.
Ja osobiście już chyba nie mógłbym wrócić do ekranu IPS ;)
@kurtluscas: M21, na ten moment nie ma nic lepszego do 1000 szczegolnie jesli nie grasz. Ale nawet do gier da rade, ten Exynos to jest poziom Snapa 675 mniej wiecej. Dobre wsparcie, dostaniesz 2 duze aktualizacje Androida, poprawki bezpieczenstwa co miesiac.
Double tap to wake jest. Always on Display jest. Fajne audio z systemowym korektorem, Dolby, Adapt Sound, Dual Audio.
Jak nie jestes power userem to od poniedzialku do piatku nawet
@Keitashin Dziaal bardzo płynnie, apki śmigają, nie wieszają się. Nakładka nova launcher działa spoko. Zdjęcia mocno średnie. Po instalacji gcam jest już dobrze. Kolory jednak czasami pzoostawiaja do życzenia. Chociaż zdarza się bardzo ładne zdjęcie zrobić. Filmy w 4k 60fps spoko. Bateria u żony 3 dni, ale u mnie pewnie góra 1.5 dnia.
@ZbednyNic
Nie miałem okazji wypróbować tego Samsunga M21 w boju, siedzę na home office i jedynie czasami używam do Spotify i dwa razy jako nawigacja samochodowa. Zdjęcia i filmy takie sobie, przy dobrym oświetleniu wychodzą w porządku, w gorszych warunkach bardzo tracą na jakości. Nie próbowałem instalować innej aplikacji do aparatu.
Często pokazuje mi o jedną kreskę zasięgu mniej niż poprzednik w tej samej lokalizacji, ale nie zauważyłem, żeby to przekładało się