Wpis z mikrobloga

Słyszałem przed chwilą konferencję na temat propozycji nowych wyborów korespondencyjnych i kompromisu dla opozycji. Usłyszałem też w tym wystąpieniu, że winę za stan obecny ponosi rzekomo opozycja i niektóre władze samorządowe oraz autorzy Konstytucji, którzy rzekomo "nie przewidzieli takiej sytuacji jaką mamy".

Czy ja może coś przeoczyłem, ale nie było ani jednego słowa od tych proponujących "kompromisy" w których sami uderzyliby się w piersi, nie słyszałem aby postawili sprawę jasno, że to oni są odpowiedzialni za taki stan w jakim teraz jesteśmy? Że może i chcieli dobrze, ale z takich czy innych powodów wyszło im to wszystko źle i za to przepraszają, a teraz chcieliby ten stan naprawić? No bo przecież wyrzucili swoją starą ustawę o wyborach korespondencyjnych do kosza, którą przyjęli chyba tylko na przekór opozycji i Senatowi, ale jej nie zrealizowali.

Natomiast co do Pisowsko-Porozumieniowego obwiniania Konstytucji i jej autorów, że nie przewidzieli jakiejś sytuacji i nie było innego wyjścia niż to które wybrano, co jest oczywiście ordynarnym kłamstwem. Owszem, autorzy żadnej konstytucji nie przewidzieli, że ktoś nie będzie umiał jej czytać i z niej korzystać. Tak samo jak producenci samochodów nie przewidują, że będziesz chciał nimi pływać po jeziorze.

Z takimi nieudacznikami u władzy nie ma dla nas ratunku. Nawet jeśli uda się zażegnać chwilowo ten kryzys to wróci prędzej czy później ze zdwojoną siłą. Co gorsza nasi wrogowie widzą w jakiej rozsypce jest nasz kraj i że w tej chwili nadaje się na łatwy żer.

Wstaliśmy z kolan? Tylko nie wiadomo po co.

#wybory #wybory2020 #polityka #konstytucja
  • 3
Z takimi nieudacznikami u władzy nie ma dla nas ratunku. Nawet jeśli uda się zażegnać chwilowo ten kryzys to wróci prędzej czy później ze zdwojoną siłą. Co gorsza nasi wrogowie widzą w jakiej rozsypce jest nasz kraj i że w tej chwili nadaje się na łatwy żer.

@wrrior: i masz tam Gowina a Konstytucji to tam prawie nikt widać nie rozumie xD