Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Ferrel: ja tam nie wiem, mi jest strasznie głupio ciągnąć kasę od rodziców, w sumie od gówniaka jak chciałem telefon, kompa czy coś to zbierałem se sam
  • Odpowiedz
@Ferrel: po części +1, flagowce (głównie iphone bo z androidami różnie bywa) po 2 latach da się jeszcze jakoś używać, ale coś tańszego po 2 latach nie nadają się do niczego oprócz dzwonienia ¯\(ツ)
  • Odpowiedz
@Ferrel: To nie tylko nastolatki i to jeszcze nie tak źle. Na wykopie spotkałem się z tezą, że samochód po 100-150 tys. kilometrów jest do zmiany lub utylizacji, bo to normalny resurs dla silnika samochodu. Marketingowcy nam wmówili, że po roku, dwóch rzecz już nie nadaje się do użytku.
  • Odpowiedz
@djtartini1: jeśli ktoś ma wystarczająco pieniędzy, to niech kupuje nawet samochód za pare milionów. Ale wyciąganie łap po kase od rodziców „bo mi się nalezy” to zenada
  • Odpowiedz
@Ferrel: Kwestia ile osoba ma lat, nastolatki bardziej odczuwają społeczny ostracyzm i próbują sobie to zrekompensować. Raczej wina ogólnie społeczeństwa i edukacji dzieci niż tej jednostki, której ja bym jednak współczuł i starał się wytłumaczyć, że to minie i nie określa jej jako osoby.
  • Odpowiedz