Wpis z mikrobloga

@garbaty_menel: nie kupowalbym kol za mniej niz 1000 zl, to zaden upgrade, nawet biorac pod uwage problemy z ze zmiana opon. napisz do ludzi ktorzy skladaja kola na zamowienie, podaj im swoj budzet i zobacz co ci zaoferuja. kola skladane maja te przewage nad tzw systemowymi (aka gotowcami) ze jak juz jebnie ci przykladowo szprycha, to nie bedzie problemu z wymiana. serwis tez kazdy spec zrobi ci od reki i nie
@Im_from_alaska: gówno prawda - większość kół markowych będzie lepsza niż decathlonowe. Zauważy róznicę w masie rotującej i będzie walił rekordy. Sam mam 520rc i pakowanie kół karbonowych to takiego budżetowego roweru to smutny żart - nie ta liga roweru.
@garbaty_menel poszukaj DT Swissa najlepiej. Fulcrumy tez będą spoko, Mavic bym omijał bo mają swoje dziwne szprychy (chyba że masz to gdzieś wtedy je też). Jeden rodzaj opony i nie będziesz zmieniał
@black_mayonnaise: jak masz RC 520 to może powiesz coś na temat wymiany opony/dętki, dużo się naczytałem na polskich i zagranicznych forach i trochę jestem przerażony wizją złapania kapcia w trasie, bo z tego co piszą użytkownicy RC 500/520, samodzielna wymiana jest prawie niemożliwa, z tego prostego powodu rozglądam się za czymś innym, chociaż jutro sam spróbuję wymienić dętkę i zobaczę
@black_mayonnaise: Czyli potwierdza to w sumie zdania, iż nie da rady tego zrobić w trasie. Trochę żałuję teraz kupna tego Tribana z tego względu, nowe koła koło 1000 zł, robi się 3800, a za 4200 mogłem mieć Gianta Revolt 2 lub Cannondale Topstone ( ͡° ʖ̯ ͡°)