Wpis z mikrobloga

Mirki, caly rok zbieralem 5 zlotowki i troche tego jest. Gdzie z checia w obecnych czasach wymienia mi to na papierki ?
u nas we #wroclaw
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MiQ27: kasę będą chcieli za to.

@mariancb Ostatnio wymieniałem w Żabce i większych marketach w punktach obsługi. Teraz pewnie gotówka mniej rotuje, ale można sprawdzić.
  • Odpowiedz
@Rogi_: jak wpłaci sobie na konto to nie wezmą kasy, tylko będą się patrzeć jak na nie powiem kogo.
Ale ponoć niektóre banki nie biorą prowizji nawet od wymiany bilon>banknoty.
  • Odpowiedz
@mariancb: w Biedronce chętnie przyjmą. Ja zbierałem dwuzłotówki. Kiedyś zapytałem kasjerkę czy mi tego nie wymieni na banknoty i mówiła, że bardzo chętnie i że uratowałem jej tym dzień, bo nie miała czym wydawać. Mówiła, że jakbym miał więcej to że zawsze mogę przyjść to mi wymieni. Co prawda nie był to Wrocław tylko Warszawa ale u Ciebie na pewno też chętnie wymienią
  • Odpowiedz
@mariancb: Wymieniałem w tamtym tygodniu ale nie we #wroclaw, zadzwoń do oddziału w którym chciałbyś wymienić czy mają liczarkę bilonu, u mnie poszło sprawnie. Najlepiej wpłacić na konto, nie będziesz miał prowizji od liczenia
  • Odpowiedz
@mariancb: Wymiana na papierki będzie kosztować. Najlepiej wpłacić na konto w twoim banku, wtedy często nie mają prowizji. No i polecam sprawdzić w którym oddziale jest maszynka do liczenia monet.
  • Odpowiedz