Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#motoryzacja #samochody

Hej, powiedzcie proszę jaka waszym zdaniem była by uczciwa cena Golfa V 1.9tdi 2007r. 270 000 przebiegu (oryginał), na bieżąco serwisowany w Niemczech, stan bardzo dobry, zadbany. Nie wiem co tam więcej, elektryczne szyby, klima itp.

Szwagier (Niemiec) chce sprzedać, jest 2 właścicielem, auto kupił od szefa z roboty. kupiłbym dla żonki bo pewne auto ale z jednej strony nie chce przepłacić (bo rodzina) a z drugiej nie chce go naciągnąć.

Dwumasa wymieniona w zeszłym roku.

Myślałem 14 - 15k? Dużo, mało?
  • 9
  • 0
@Horaccy: noo sprawdziłem i oczywiście różne od 12 do nawet 17. Stąd mój strzał w 14-15 ale może ktoś bardziej siedzi w tym modelu i może coś podpowiedzieć.

Czort wie co tam na olx też sprzedają czy to nie jakieś rozbitki itp.
  • 0
@Horaccy: nie no ja roszczeniowy nie jestem zdaje sobie sprawę że to używane auto i wszytko się może zdążyć. Po prostu to jest pewny samochód, znam jego historie i wiem że jest prawdziwa. Ciężko. Będzie mi znaleźć coś w Polsce prywatnie w takim układzie.
@tifoso: W sensie kwota na umowie tak? Tego w sumie nie sprawdziłem jak obecnie wyglądaja procedury i opłaty w takim przypadku.
@Joterini: Nie w sensie kwota, tylko uważam że kwota około 2200€ za ten samochód to max co można dać. To ze w Polsce takie samochody stoją drożej to nic nie znaczy. Szwagier nigdy w życiu nie sprzeda go drożej. Zaproponuj 2k€ i wszyscy będą zadowoleni.
  • 0
@tifoso: o super o takie info mi chodziło. Wklepał w jakąś wyceniarke komisu to mu 4300eu wycenili :) z tego pułapu zaczęliśmy rozmowę ale to wiadomo, że taka wycena to ściema.