Wpis z mikrobloga

Dawno dawno temu, miałam świetny humor idąc do szkoły. Nie pamiętam nawet dlaczego, a na pewno nie często tak miałam. Zresztą sami wiecie jak to jest w wieku ok 16 lat, kiedy czasami masz wraźenie, ze wszystko spada Ci na głowę.

Zauważyłam, szczupłego, niezbyt atrakcyjnego chłopaka idącego z pochyloną głową w kapturze, dzisiaj byśmy powiedzieli, że mógłby reprezentować tag #przegryw. Ten brak pewnosci siebie po prostu wręcz uderzał we mnie.
Pomachałam mu, by spojrzał na mnie i uśmiechnęłam się do niego.
Tak po prostu.
Jego zdziwienie w oczach i ten uśmiech jakim się odwdzięczył był PRZEuroczy. Chyba zrobiłam mu dzień, bo wzrokiem uciekał, ale i tak uśmiechał się. Mi też to zrobiło dzień, mam nadzieje ze troche podbudowałam mu ego.

Uśmiechajmy się więcej do siebie w tym szarym jak #$% kraju :)
  • 15
Uśmiechajmy się więcej do siebie w tym szarym jak #$% kraju :)

@nothanks: Pomysł fajny, nasza kultura jest trochę w plecy za tym czego byśmy sami chcieli. Problemem jest jednak przekonać ludzi, by się uśmiechali, bo to może zostać różnie zrozumiane przez niegotową resztę społeczeństwa.

Ale z drugiej strony nie jest to nic aż tak inwazyjnego, a więc dałoby sie, teoretycznie, wprowadzić taką zmianę społeczną. Fajne by to było. Wypok mógłby
@LichoToWie: Jakbyś doczytał to byś zauważył, że chłopak odwzajemnił uśmiech, więc... nie.
@Falcon: dokładnie, w Polsce jak ktoś obcy sie do Ciebie uśmiecha tak po prostu, to zaczynasz sie zastanawiać:
- czy mam coś na twarzy?może jestem brudny/a?
- a temu co tak wesoło, za dobrze ma?
- my sie znamy?

Wypok jak narzędzie do krzewienia takiej idei i owszem, ale z drugiej strony mnóstwo tu osób smutnych, niespełnionych i
@LichoToWie: Oczywiscie byłeś tam i wiesz lepiej niż ja, bez cienia wątpliwości xD Dlatego nie żal mi osób, które dorabiają historie tylko by ich teza była prawdziwa. Jestescie więźniami swojej głowy, bo przez myśl wam by nie przeszło że rzeczywistość może być jednak ciutke inna niż część przegrywów próbuje to tutaj niektórym wmówić.

Jak w tym żarcie o diable i kotle pełnym Polaków. Nie trzeba go pilnować, bo sami sie pilnujecie
@nothanks: myślę, że za bardzo dorabiasz sobie ideologię do tego co napisałem, zrobiłem to w celach humorystycznych, w dodatku opierając się na silnym wątku z mojego życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LichoToWie: Z pierwszym komentarzem wyłapałam, ale po drugim zwątpiłam również dlatego, że już kiedyś miałam wątpliwą przyjemnoć z kimś dyskutować na podobny temat :P Mea culpa .To było podsumowanie pewnej części użytkowników tego portalu.
Wypok jak narzędzie do krzewienia takiej idei i owszem, ale z drugiej strony mnóstwo tu osób smutnych, niespełnionych i te frustracje jak i jad wylewają w swoich komentarzach.

@nothanks: to można i tutaj się do siebie czasem uśmiechać. W sumie to by było znacznie łatwiejsze dla ludzi, a potencjalnie ciekawe - choć ogarniemy akcję. Może się uda, może nie - wiadomo - ale aż głupio nie korzystač z możliwości! Siedzimy tu