Aktywne Wpisy
Knamga +17
Dostałem projekt od stolarza, co byście tu zamienili poprawili? #budujzwykopem #remontujzwykopem
Charleswhite +12
Wykopki srają na głównej o tym, że imigranci niebezpieczni, bo oni są „obcy kulturowo”.
XDDDD
Obcy kulturowo, bo rozumiem w Bantustanie jakaś wielka kultura, WYŻSZA od tej z której przyjeżdżają uchodźcy. Wiadomo Wielga Bolzga, sarmatia, husaria URRAAAAA!
Drodzy nieznający świata wykopowicze, otóż widok jak na zamieszczonym obrazku w tych „obcych kulturowo” krajach muzułmańskich jest niemożliwy, bo Koran na to nie pozwala, by ktokolwiek chodził głodny. Społeczeństwa muzułmańskie w dużej mierze są solidarne.
XDDDD
Obcy kulturowo, bo rozumiem w Bantustanie jakaś wielka kultura, WYŻSZA od tej z której przyjeżdżają uchodźcy. Wiadomo Wielga Bolzga, sarmatia, husaria URRAAAAA!
Drodzy nieznający świata wykopowicze, otóż widok jak na zamieszczonym obrazku w tych „obcych kulturowo” krajach muzułmańskich jest niemożliwy, bo Koran na to nie pozwala, by ktokolwiek chodził głodny. Społeczeństwa muzułmańskie w dużej mierze są solidarne.
-450g mąki
-315g wody
-jakieś 4,5g suszonych drożdży
-sól
Na początku zaczyn z 200g mąki, 200g wody i 0,5g drożdży. Fermentuje to jakieś 12-14h. Potem dodaję pozostałe składniki oprócz soli, autoliza 1h, sól i zarobienie ciasta. Potem 3x składanie co 45min. na końcu wyrasta zazwyczaj w druszlaku wyłożonym ściereczką jakąś godzinę i do piekarnika 220°C z nagrzanym naczyniem żaroodpornym. Zazwyczaj taki chleb musiałem robić wieczorem, żeby był na rano. Tym razem chciałbym spróbować przygotować go wieczorem, a rano wrzucić do piekarnika. Jak zmodyfikować czasy/proporcje składników aby na noc poleciał do lodówki na jakieś 8-9h? Dysponuję jedynie mąką T450 12g białka i T1850 14,4g białka. Poglądowo zdjęcie jednego z moich chlebów.
wołam @skotfild @ComboBreaker @l__p #bojowkapiekarska #gotujzwykopem