Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mirunki co macie jakieś sposoby na zaciągnięcie filamentu na szpuli, ostatnio drukowałem 27 godzin i niestety wydruk nie udany...
#druk3d
  • 14
  • Odpowiedz
@Chudyy: ale co zrobisz z zaplatana szpula poza przewinieciem jej? Chyba nic... Ja trafilem tak ujowo nawiniete spectrum petg, ze musiałem silowo wyszarpywac prawie zrywajac wlokno. Co kilkadziesiat metrów ta sama historia. Przed następnym uzyciem przewine ten szajs na inna szpule recznie ale bez pitolenia sie w idealne linie, byle bez luzow
  • Odpowiedz
@Chudyy: dobrze zawieszona szpula (nie zupełnie luźno ale też bez oporów obracania się), wyjście ze szpuli "przez gąbkę" (będzie równocześnie robić za filtr kurzu-pyłków) tak że "szpula się nie turla" samodzielnie (i nie rozwija X warstw drutu bez sensu). Jak masz spore problemy bo drut pogmerany a masz sporo takich szpul - to zrób "cache" - dwa extrudery, gonione tym samym krokiem (wspólne step/dir/enable dwóch stepstików dla 2 extruderów), a pomiędzy
  • Odpowiedz
Mirunki co macie jakieś sposoby na zaciągnięcie filamentu na szpuli, ostatnio drukowałem 27 godzin i niestety wydruk nie udany...

@Chudyy:

szpula na podajniku, ktora kreci sie z oporem
  • Odpowiedz