Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@HansLanda88: jeśli lubisz piwa wild/sour ale to mają parę takich leżakowanych w beczkach po czerwonym winie. Są też dobrzy w mocnych ciemnych (m.in. portery leżakowane w beczkach po rumie i whisky). No i generalnie bardzo fajni ludzie. Jak się unormuje to mocno polecam wpaść tam na weekend lub dłużej. Świetna kuchnia i piwo plus (poza sezonem spływowym) właściwie głusza wokoło.
@marcobolo: dzięki, na pewno się wybiorę! Właśnie o kwasach myślałem, reszta widzę bez szału, a mam pod nosem Dobry Browar z niezłą ofertą. () Da się odzyskać Bretty z tych butelek robiąc starter czy za mało? Ewentualne zakażenie nimi, to wciąż trzeba fizycznie przenieść, a wyparzenie załatwia sprawę? A i warto odłożyć po butelce tak na rok, czy raczej dużo się nie zmieni?