Wpis z mikrobloga

Hej, dzisiaj nagle po otwarciu przeglądarki #chrome zauważyłem, że zmienił mi się theme (zestaw kolorów) na poprzedni, którego używałem kilka miesięcy temu. Pomyślałem, że może ten nowy wpydał z ich "sklepu". Po czym nagle zauważyłem informacje po naciśnięciu 3 kropek na górze po prawej - Managed by your organisation, to jest mój prywatny laptop i się przestraszyłem czy to nie jest żaden #wirus #malware . Biorę się za skanowanie laptopa ale mnie to okropnie dziwi bo jestem zawsze bardzo ostrożny w tym temacie. Dodam, że to #it #pc #windows

Czym ten problem może być spowodowany?

PS Podejrzewam, że to może być wina jakiegoś dodatku do Chroma, nie mam ich zbyt wiele, ale sprawdzam w tym momencie.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Hashiru: Sprawdź wszystkie dodatki, przeskanuj kompa narzędziem HitmanPro (30 dni za darmo, wyrobisz się XD)
  • Odpowiedz
@Avil: @Downheimer: Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo mojego PC to jestem zawsze przesadnie ostrożny bo jestem w temacie i wiem jak niebezpieczne potrafią być malware.
Aktualnie skanuję PCta używając Malwarebytes, którego od zawsze szanowałem, naprawdę zdziwiłbym się jeżeli coś znajdzie. (Potem mogę spróbować tego HitmanPro, nie miałem okazji się z nim jeszcze zaprzyjaźnić)
Dodatków miałem niewiele, żaden z nich nie miał ostatnio negatywnych komentarzy związanych z bezpieczeństwem.

@Downheimer
  • Odpowiedz