Aktywne Wpisy
Keria +11
26 latek, który nigdy nie pracował to bardzo źle brzmi?
#przegryw #depresja #samobojstwo #fobiaspoleczna
#przegryw #depresja #samobojstwo #fobiaspoleczna
maciul +42
czekaj czekaj XD oglądam właśnie film Buddy i czy on się wysprzęgla z tego że miał długi w wieku 19 lat i chciał sobie zapewnić lepsze życie wiec zrobił tą loterię ? ale jak to przecież kupił subaru i pożyczał znajomym i w call center robił ( ͡° ͜ʖ ͡°) ależ to się sypie wszystko
#famemma
#famemma
Dla tych, którzy nie wiedzą co to za strona i są zbyt leniwi, zęby wejść i sprawdzić:
To strona , która co kilka godzin analizuje rynek i wszystko sprowadza do ładnego i czytelnego formatu. Pokazuję aktualną wartość firmy i jej szacowaną wartość na dany moment. Pokazuje informacje o dywidendach, o assetach danej firmy, o problemach finansowych. Ogólnie wszystko w jednym miejscu.
Te informację wbrew pozorom bardzo pomagają w inwestowaniu i sam dzięki tej stronie zarobiłem ponad 10k.
Dlatego pomyślałem, że fajnie byłoby stworzyć coś takiego i wzbogacić to o funkcję, których mi brakuje.
Serwis, który stworzę będzie posiadać nie tylko giełde z USA, ale polską i kilka innych.
Czy byliby jacyś chętni na korzystanie z takiego serwisu? Oczywiście, korzystanie byłoby darmowe.
#gielda #ekonomia #gospodarka
Mają opisaną logikę i modele na githubie, więc sprawdzaliśmy dokładnie jak to u nich działa.
@h3xxx Dzięki! Też jestem podjarany, bo sam gram na giełdzie i też by mi się to przydało.
Jak coś to wołaj proszę ;)
@InterferonAlfa_STG: https://github.com/SimplyWallSt/Company-Analysis-Model
Tutaj jest rozpisane jak to u nich działa, aczkolwiek my to zrobimy trochę inaczej (licencja ;d) Stron, z których agregować treści odnośnie danej firmy jest mnóstwo. Co do modelu biznesowego to jeszcze nie jesteśmy pewni,
"My" tzn? Ja sie zawodowo zajmuje hurtowniami, agregacja danych, ETL...
Komentarz usunięty przez autora
A co myślisz o dodaniu screenera do serwisu, który chcemy stworzyć?
Bardziej doświadczone osoby, mogłyby wtedy korzystać z tego i z tego.