Wpis z mikrobloga

@veldrinn: nie wiem jaką masz metodę parzenia, ale spróbuj zrobić tak: zrób preinfuzje (bez względu na to ile lejesz wody i ile masz kawy) potem dolewaj resztę na raz, a na koniec czymkolwiek spróbuj zamieszać delikatnie żeby zrobił się delikatny wir. Tylko delikatnie, bo te filtry nie lubią jak się mocno w V60 miesza.
@mapache: a mi się wydaje że właśnie kawa ma być na dole i woda spływać w dół.
Chyba że to inna metoda. Poszukaj na YT Japończyków używających V60, oni leją w sam środek praktycznie i kawa po bokach tak nie opada.
@mapache: z tego co widzę to też zbyt drodno masz zmieloną kawę, małe błotko powstało. Ja robię początkowo preinfuzję a później na raz zalewam całość okrężnymi ruchami od wewnątrz do zewnątrz kawy uważając aby nie lać po filtrze