Aktywne Wpisy

vauecki +239
Paszport innego kraju i dla p0lki magicznie pojawia sie akceptacja dla mieszkania z mamą, bycia spłukanym/ manletem. Nie dla polskiego kartofla to.
#tinder #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #randki #niebieskiepaski #rozowepaski #p0lka #kobiety
#tinder #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #randki #niebieskiepaski #rozowepaski #p0lka #kobiety

tyrytyty +43

Na jednej z lamp zauważyłem wróblowe gniazdo z zawartością.
Nie wiem jakby się to w polsce odbyło, zapewne gniazdo #!$%@?ć i kontynuować.
Pracownik (polak) zapytał, gdzie te ptaki wywalić.
Odpowiedziałem mu, że wstrzymujemy prace a ja powiadomie kierownika budowy.
Pokazałem kierownikowi zdjęcia, ten jak to każdy niemiec musi przyjść popatrzeć i pomacać a potem sam zrobił zdjęcia i nakazał wstrzymać prace do momentu, aż wróble sie nie usamodzielnią i nie opuszczą budynku (mama Wróbel doskonale zna korytarze budynku bo co chwile lata z jedzeniem w te i nazad).
Ekipa od sufitów z uwagi na komplikacje rozpoczyna działania "od końca", nikt nie ma prawa zakłócić spokoju wroblom, bo kiedy sie zbliżasz w kierunku gniazda to ćwierkanie ustaje.
Polak jak to polak, wykonać polecenie kosztem innego życia. Nie wspomnę już, że i tak tu robi za 12€ a od tego opłaca jeszcze kwatere, ale wykazuje sie na 150% co mnie cieszy.
Niemiec zwyczajnie podchodzi do tego rozsądnie, bez pośpiechu i z uśmiechem na twarzy.
#ptaki #przyroda #budownictwo
Czy takie zachowanie jest poprawne?
W polsce wrobel jest pod scisłą ochroną.
W Rzeszy jest na czerwonej liście pod nadzorem jako gatunek prawie wymarły.
Więc propsy dla Ciebie i pana niemca, a p0laczka to z liścia jebnij za bezmózgowie.
Prędzej kopciuszki.
Decyzja jest dobra i przede wszystkim zgodna z prawem, również polskim.
Natomiast nie do końca podoba mi się polaryzacja na dobrych Niemców i złych Polaków.
Zakładając że historia jest prawdziwa, po prostu trafił się jeden pajac i tyle w temacie.
@Zarzutkkake: wypowiadasz się pogardliwie o Polakach, a nie potrafisz obiektywnie ocenić sytuacji. No to Ci odpowiadam. Dzisiaj życie kotka, wróbelka i innego gówna srającego po kątach jest więcej warte niż życie ludzkie. Zabijanie nienarodzonych dzieci na nikim nie robi już wrażenia, zwłaszcza na bogatej tradycji narodu szwabskiego.
@tomazzo69: Tego właśnie nie napisałem.
Pajace się zdarzają w różnych narodowościach.
A pan OP to jakiej narodowości?
Nie doszukujmy się w tym drugiego dna którego nie ma. Szkoda prądu.
Zresztą jak już napisałem,
No i nick OP-a chyba nie jest przypadkiem.
@2xpapanalepiku to siedzi w mózgu niestety. Nienarodzonego dziecka nie widzisz, a niektóre sytuacje zmuszają wręcz do tego.
Ciekawe, że tak bronicie tych zarodków, a urodzone dzieci, zwłaszcza niepełnosprawne, są wam kompletnie obojętne.
Podejrzewam, że na różnych niemieckich budowach takie gniazda zdejmują też Niemcy.
Jeśli swoim wpisem chciałeś zaznaczyć swoją miłość do przyrody to Ci przyklasnę.
Ale podejrzewam. że nie o to Ci chodziło.
@Lion_Stettin: No i wszystko jasne.
Będziesz łaskawy to przetłumaczyć na polski?
Komentarz usunięty przez moderatora