Aktywne Wpisy

Metodzik +124

KorwinizacjaPrzelyku +104
Pamiętajcie że jak jesteście w dołku psychicznym to po prostu porozmawiajcie z dziewczyną albo żoną i poproście żeby was wspierała. Nie ma się czego wstydzić, na pewno wam nie odmówi. Wyjście z depresji jest naprawdę proste i każdy psychiatra wam powie, że najważniejsze jest wsparcie najbliższych.
#przegryw #depresja
#przegryw #depresja

Co spowodowało taką histerię marszałek i posłanek? Graficzny opis zabiegu aborcji? Dzięki wypokowi teraz wiem, że to manipulacja i tak to nie wygląda, ale większość ludzi (w tym posłów) tak sobie aborcję wyobraża. Odniesienie bezpośrednio do posłanek? Z mównicy padały w przeszłości różne obelgi, zarzuty o morderstwo i nic chyba nie wywołało takiego poruszenia na mirko jak ta wypowiedź. Może nie zrozumiały że te zasysacze i inne to przenośnia o aborcji, o tym że wg moralności GB to właśnie one postulują legalizację przez głosowanie przemocy wobec innych ludzi? Wydaje się najsensowniejsze, ale again - czemu tego nie zrozumiały? Głupota czy chęć słyszenia tego, co chce się słyszeć (hur dur szur chce batożyć i mordować)? :/
#!$%@?ąc od tego co sądzę o faktycznej treści tego co powiedział Braun to nie wiem, smutno się patrzy na "debatę" wobec aborcji i innych upolitycznionych sporów. Zarówno w Sejmie jak i na mirko, wśród zwolenników obydwu opcji panuje zerowe zrozumienie (i chęć zrozumienia) drugiej strony i argumentowanie słuszności swojego stanowiska przez zakładanie tezy. Całość nie różni się to niczym od hipotetycznej "dyskusji" muzułmanina z katolikiem o to, kogo bóg jest prawdziwy a kogo nie. Czysty trybalizm i chęć zaorania przeciwnika jak korwin lewaka, "wygrania" dyskusji. Całkiem niefajnie patrzy się na to jak coraz więcej spraw politycznych jest analizowanych w debacie publicznej w taki sposób.
Niefajnie bo patrząc na całą tę histerię boję się, że kiedyś sam będę takim braunem z dzisiaj. Że będę przedstawiał swój punkt widzenia a publiczność/interlokutorzy nie tyle mnie wyśmieją czy zignorują, co stworzą tak potężnego chochoła jak ten stworzony dziś przeciw GB. Że jak będę argumentował o nieefektywności państwowej służby zdrowia to będzie się twierdziło że chcę by ludzie umierali na ulicy i trzeba moją opinię cenzurować jako mowę nienawiści. Że jak będę chciał niższych podatków to będzie znaczyło że chcę bombelkom odebrać i nienawidzę dzieci. A najgorsze w tym że takiej cenzury nie dokonuje, jak w przeszłości, aparat państwowy, tylko samo społeczeństwo. Jak państwo cenzuruje to poradzić sobie z tym łatwo. Ale co zrobić gdy całe społeczeństwo będzie tak upolitycznione, że sama próba wyrażenia poglądu sprzecznego ze status quo będzie powodowała chęć cenzury i #!$%@? przeciwnikowi? (・へ・)
popłakałem to #!$%@?
#konfederacja #polityka
Nawet dziennikarze nie potrafią słuchać ze zrozumieniem...
Komentarz usunięty przez moderatora
@muzzykalny
Komentarz usunięty przez moderatora