@patrickwilhelmsen: Ciekawe jaki był koszt wynajęcia tego antonova. Podobno nie był wypełniony do połowy nawet. Środków ochrony 80ton mimo wcześniejszej zapowiedzi 400 ton, a ładowność samolotu 250ton. Mogę się założyć, że koszt przetransportowania tych maseczek kilkoma mniejszymi samolotami byłby znacznie tańszy, a cała akcja to najzwyczajniej w świecie kolejna propagandowa akcja rządu. Oczywiście wypowiedź premiera i foto na tle samolotu musiały być, no bo jakże by inaczej.
@patrickwilhelmsen: ja myślę że to znajomy ministra jest spotterem i minister specjalnie dla tego znajomego wybrał mrije za zasługi. Koleś zrobił zdjęcia i jako jeden z nielicznych miał tam wstęp. Koszta są nieistotne, marketing wszystko załatwi
@patrickwilhelmsen: ostatnio w Polsce lądowało kilka samolotów z Chin, w tym nieco mniejsze An-124. Wszystkie zakupy były organizowane przez firmy: KGHM, Lotos, Orlen. Jeśli chodzi o transport trzeba mieć świadomość, że zdecydowana większość przewozów cargo, to albo floty kurierskie (dhl, ups), latające swoim rozkładem między swoimi hubami, albo ładunki "doczepione" do przewozów pasażerskich, które obecnie są uziemione. Nie wiem, kto i na jakiej zasadzie wybrał środek transportu, ale mógł nie
Coś czuję, że nowy Mini właśnie zabił większość konkurencyjnych premium mini PC. Możliwe 2500-2600 zł za kilka miesięcy ( ͡€ ͜ʖ͡€) Wielkość prawie jak Apple TV, wszystkie USB to TB, bardzo mocne wyjście audio dla słuchawek, 16GB RAM na start.
Komentarz usunięty przez moderatora