@mietek1b: stary weź zrezygnuj z tego szrotu jak masz jeszcze ku temu okazję a tak mniemam po tagu studbaza. Jest masa innych dużo lepszych i wygodniejszych programów obliczeniowych a wszyscy się na tego robota uparli. Jakbym miał tą wiedze na studiach którą mam teraz to pierwsze co bym zrobił to zrezygnował z marnowania czasu i pieniędzy na nauke tego programu.
@ptak_powszedni: Nie zamierzam się go uczyć, bo go na studiach ogarnąłem w miarę, ale pisze magisterkę teraz i potrzebuje zrobić model potrzeby pracy, a w tej książce jest fajnie napisane co i jak. Dzięki tej epidemii znalazłem trochę czasu na ogarnięcie innych programów, narazie ucze się RFEM'a, a Ty w jakich programach pracujesz?
@mietek1b: właśnie w RFEM ie i widzę jaka jest ogromna różnica przede wszystkim w łatwości modelowania w stosunku do robota. Moim zdaniem to jest przepaść. Właśnie mnie to zastanawia dlaczego na uczelniach tak promowany jest robot?
@ptak_powszedni: Pracujesz w Polsce w jakiejś dużej firmie czy w Niemczech? Pytam z ciekawości, bo RFEM nie jest chyba aż tak bardzo popularny u nas? ( ze względu na cenę pewnie)
@mietek1b: Głównie pracuje jako podwykonawca na własnej działalności w zakresie konstrukcji do tego rozkręcam powoli biuro wielobranżowe ale korona troche mi plany pokrzyżowała :P No nie powiem trochę mi po kieszeni dało jak kupowałem licencje ale tam jest o tyle spoko że moduły można dokupić oddzielnie wiec podstawowe mam a o kolejne z czasem sobie rozbudowuje :P
@mietek1b: jeszcze na inżynierce udało mi się załapać na staż w małym biurze projektowym później skończyłem 7 semestr po którym poszedłem właśnie do tego biura do pracy jednocześnie magisterke robiąc zaocznie. Po dwóch latach tyrki za marne grosze zmieniłem biuro na dużo większe na początku na etat a obecnie jako jeden z wielu zleceniodawców. W między czasie jeszcze miałem epizod na budowie do praktyk ale nie porwało mnie. Kto co woli
Dzięki tej epidemii znalazłem trochę czasu na ogarnięcie innych programów, narazie ucze się RFEM'a, a Ty w jakich programach pracujesz?