Aktywne Wpisy

pogop +7
Świetna zabawa na chpd. Ja myślałem, że po przejechaniu Wisły jestem w ciepłych krajach, bo rodzice mówili, że są za wielką wodą XD
#heheszki #dzieci #dziecinstwo
#heheszki #dzieci #dziecinstwo

WielkiNos +30
Niektórzy mężczyźni postępują radykalnie w przypadku kiedy ich partnerka ma kolegów.
#zwiazki #zazdrosc #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #zazdrosc #logikaniebieskichpaskow

@pociong: końcówka wkrętaka krzyżowego nr2 tylko zrobiona z miedzi, ma cię spenetrować na wylot bez zwalniania ;-)
FMJ to Full Metal Jacket, reszty nazw nie muszę tłumaczyć. To są pociski, których celem jest maksymalne spenetrowanie celu, dlatego nie odkształcają się. Call of Duty tłumaczenie: lower dmg, shooting through walls.
@tygrysoffshorowy: FMJ się odkształca, słabo ale jednak trochę. A poza tym, nie ma śladów po gwincie, czyli nie był strzelany. Oba "extremy" też brak śladów gwintu.
@tygrysoffshorowy: No te amerykańskie tekturowe ściany na pewno. FMJ to po prostu najtańsza opcja i używana przez wojsko ze względu na konwencje. Nie jest to amunicji zaprojektowana stricte do wysokiej penetracji.
Co prawda są amunicje płaszczowe o podwyższonej penetracji, mają grubszy niż standardowo stalowy płaszcz np. taką amunicje standardowo używa szwedzka armia, jednak nie jest amunicja stricte standard FMJ.