Aktywne Wpisy
Beszczebelny +352
Kumpel19 +52
Prezydent RP Andrzej Duda podpisał nowelizację ustawy zakazującą zatrudniania funkcjonariuszy i pracowników sił bezpieczeństwa PRL w służbie publicznej i instytucjach publicznych.
Informuje o tym TVN .
Nawet 40 000 urzędników służby cywilnej może stracić pracę.
Nowelizacja wprowadza zakaz zatrudniania w służbie cywilnej oraz pracy w instytucjach państwowych osób, które w okresie od 22 lipca 1944 r. do 31 lipca 1990 r. pracowały w organach bezpieczeństwa państwa lub były pracownikami tych organów.
"Ci
Informuje o tym TVN .
Nawet 40 000 urzędników służby cywilnej może stracić pracę.
Nowelizacja wprowadza zakaz zatrudniania w służbie cywilnej oraz pracy w instytucjach państwowych osób, które w okresie od 22 lipca 1944 r. do 31 lipca 1990 r. pracowały w organach bezpieczeństwa państwa lub były pracownikami tych organów.
"Ci
Podczas setupu przechylałem miednice do przodu przez co podczas schodzenia w dół, pierwszy kontakt z podłogą miał mój potężny naganiacz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Teraz fixed i idealnie klatka dotyka podłogi jak należy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Teraz tak, podczas setupu z górą pokazane są tutaj dwa kroki. Maksymalne napięcie poprzez odepchnięcie się od podłoża, a następnie zejście z górą ramion do dołu. I tutaj eksperymentując przez długi czas w poszukiwaniu maksymalnego napięcia mięśni klatki piersiowej i zastanawiając się nad tym żeby wykonać ćwiczenie jak najoptymalniej, zauważyłem, że skoro mięśnie klatki piersiowej nie są idealnie proste, nie są skierowane w dół podczas wykonywania ćwiczenia to dodałem trzeci krok otrzymując niesamowite napięcie/zaangażowanie klatki.
Mianowicie nie odpycham się od podłogi będąc nad nią, a raczej pod lekkim skosem. Następnie podnoszę klatkę do przodu napinając ją i dopinam jeszcze schodząc górą ramion w dół. Takiej pracy klatki piersiowej to ja jeszcze nie miałem (。◕‿‿◕。).
Dzisiejszy dzień z pompkami to dla mnie podwójne zwycięstwo. Trzymajcie się tam na tej kwarantannie ( ͡º ͜ʖ͡º)
#mikrokoksy #kalistenika
A poza tym pompki głębokie robi się najlepiej na poręczach.
@AnonimoweLwiatko: większy zakres ruchu. https://www.fitomento.com/wiedza/sprzet-do-cwiczen/item/596-uchwyty-do-pompek-skuteczny-trening-w-domu-jakie-przyrzady-do-cwiczen-wybrac