Wpis z mikrobloga

Potrzebuję kupić kubek termiczny do auta. Może ktoś już przerabiał temat.

- Robie trasy 5-6h, więc dobrze by było gdyby kubek faktycznie trzymał temperature
- Musi mieć dość wąski spód - niestety miejsca na kubki w starszych fordach nie sa zbyt duże
- Musi sie dać obsłużyć jedną ręką podczas jazdy

Macie może coś do polecenia?

#kubkitermiczne #podroze #transport
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Panzabka aż polecę zaraz zmierzyć dokładnie te miejsca na kubki - gdyby spasowało to byłaby spoko opcja. Boje się tylko że jest trochę za wysoki i przy ruszaniu może sie gibac jeżeli nie będzie dobrze osadzony. A z ciekawości - miałeś okazję testować termos Contigo?

@SzalonyBusiarz miałem kiedyś który wyglądał prawie identycznie i nie wspominam go najlepiej :( A jak że szczelnością? I testowales mniej więcej ile może utrzymać temperaturę?
  • Odpowiedz
@WyjadaczDzemu: robiłem sobie kawę w Finlandii około 20, w nocy było około 0 stopni, trzymałem w busie na dole gdzie utrzymywałem temperaturę około 15 stopni, o 6 rano następnego dnia była delikatnie ciepła, co do szczelności to nosiłem go w reklamówce czy plecaku i nigdy nic nie wyciekło, tylko trzeba pamiętać żeby przechylić parę razy po zalaniu bo jak za dużo zalejesz to płyn zostaje w mechanizmie blokującym ustnik i
  • Odpowiedz
@WyjadaczDzemu: Contigo też ok. Mam kilka kubków z racji tego że dużo chodzę po górach. Contigo, GSI, Primus - każdy z ww. będzie dobry do auta. Kubek za 40 zł z allegro pewnie też ale nie eksperymentuję i wolę wydać $ na sprawdzone marki. GSI wg. mnie najdłużej trzyma ciepło. W zimie na dłuższy wypad używam tego i po 5-6 godzinach można sobie jeszcze ryj poparzyć - https://allegro.pl/oferta/kubek-termiczny-gsi-glacier-stainless-commuter-500-7396735917.
  • Odpowiedz
@Panzabka @Majster_bieda Aż zmierzyłem, mam 2 kwadratowe wejścia o ściance 7cm, i jedno okrągłe na... No właśnie, delikatnie się rozszerza, na samej górze ma około 6,3cm, na dnie może być koło tych 6. Teoretycznie ten GSI wejdzie. Chyba zaryzykuję, najwyżej zwrócę
  • Odpowiedz