Wpis z mikrobloga

Powinniśmy zacząć poważnie myśleć o #bitcoin zupełnie w inny sposób: - nie jako o aktywie lub tymczasowym środku wzbogacenia się ale jako o odpowiedzialnej decyzji o jego uznaniu za walutę wolnych ludzi. Bitcoin ma największy stopień zaufania i potencjał i jeśli teraz zignorujemy tę możliwość, to elity planujące wdrożenie globalnego, cyfrowego identyfikatora tożsamości id2020.org zintegrują go z certyfikatami szczepień, później zapakują we własny blockchain z ich walutą - a chip wsadzą nam w dupę.
#bitcoin #id2020 #stopid2020
  • 16
  • Odpowiedz
a chip wsadzą nam w dupę.

@sheeple: Atari plusuje

Ale ogólnie co zrobisz - nic nie zrobisz. Wiele osób woli mieć takiego chipa w dupie dla własnego bezpieczeństwa
  • Odpowiedz
@fervi: Wiem że będą tacy, pewnie nawet zdecydowana większość - ale ja tego nie chcę. To próg, którego nie przekroczę. P***lę dalej nie idę i wysiadam z tego pociągu. Uczulam tylko, że są już takie zakusy i najwyższy czas pomyśleć o dylemacie, przed którym każdy z nas wkrótce stanie.
  • Odpowiedz
@sheeple: jeżeli za wolność uważasz sprzedawanie ludziom chemii, która robi z nich bezmyślnych zombi, albo wynagradzanie bydląt którzy gwałcą dzieci i sprzedają to potem innym zwierzętom w necie to agree, ale wtedy pogódż się z tym że jak jedno z tych rzeczy dotknie mnie albo moich bliskich to chcę mieć wolność do wyłupienia oczu, wycięcia języka, przebicia uszu i obcięcia dłoni oraz nóg poniżej kolan, każdemu kto do tego przyłoży rękę,
  • Odpowiedz
@kamil-wasniewski: A ogólnie pytałem. Ja osobiście mam system w telefonie (Custom Rom) - Replicant w wersji 6.004rc1. Możesz w przyszłości pomyśleć czy nie przejść na ten system

http://replicant.us/

Ogólnie dużo możliwości jest usprawnienia swojego "żywota" - jak chcesz jakoś pomóc (znasz angielski? Może jakaś wiedza) to wbijaj na riot.junta.pl na kanał nerds-pl
  • Odpowiedz
replicant.us

@fervi: Też mam zrootowany i jakiś custom ale już nie pamiętam nawet. Zerknę na ten replicant.us jak będzie działał bo strona chyba padła. Mam też "bezpieczny" ale gówniany na Ubuntu
  • Odpowiedz
@sheeple: Ogólnie jest sporo ciekawych projektów - ZeroNet (coś jak darknet, ale nie jakieś pedofile - po prostu "strony internetowe" są pobierane na dysk jak aplikacje, możesz sobie z nich korzystać w trybie offline, wszystko bez serwera głównego ... bajka)

Mnóstwo rozmów xd Ale wiesz - rządzi ten kto ma kasę
  • Odpowiedz
@sheeple: Na Steem nie publikuję, miałem napisać wpis na Zapread, ale mało czasu, a dużo roboty. Jak już to tam bym pisał tego typu rzeczy xD bardzo rzadko się udaje, więc możesz śledzić co i jak
  • Odpowiedz
tylko że te wasze znamię bestii jest oparte na jednym z najbardziej wolnościowych projektów na świecie

@przegladarkauzy: Które znamię bestii? Mówisz o w/w sidechainie? Chodzi właśnie o to aby odrzucać wszystko co na nim będą próbować nadbudować. Bitcoin jak na razie się trzyma a od niego, z różnych pobudek powstają różne forki i projekty sidechainów. Na razie nic nadzwyczajnego - i póki co, nie widać zagrożenia o ile ludzie będą w
  • Odpowiedz