Wpis z mikrobloga

nie wiem, pewnie tym ze kupujesz gre prosto od producenta a nie posrednika ktory moze w miare swobodnie manipulowac cenami

@MangoZjem: eee... kupuje gre na amazonie ktory jest posrednikiem, kupuje w game, w mediamarkt itd. I ceny czesto gesto stanowia mniej niz 1/2 ceny tych gier w Polsce.
Idac za twoja narracja co do ewydan, tak samo producent zarabia mniej przez moje dzialania. Troche to pokretna logika.
  • Odpowiedz
Idac za twoja narracja co do ewydan, tak samo producent zarabia mniej przez moje dzialania.

@PurpleHaze: no do tego zmierzam.

eee... kupuje gre na amazonie ktory jest posrednikiem, kupuje w game, w mediamarkt itd. I ceny czesto gesto stanowia mniej niz 1/2 ceny tych gier w Polsce.

@PurpleHaze: no spoko. ale masz mozliwosc zakupu z polski, nic nie musisz udawac. na eshopie musisz zmienic region czyli oszukac (o
  • Odpowiedz
no spoko. ale masz mozliwosc zakupu z polski, nic nie musisz udawac. na eshopie musisz zmienic region czyli oszukac (o ile nie zmieniles go tez fizycznie rzecz jasna)

@MangoZjem: czyli gdybym nie musial zmieniac regionu, zeby kupic gre np. w eshopie mex, to juz przeze mnie by developer mniej nie zarabial? Bo od tego zaczelas wywod i to jest twoj glowny argument w tej dyskusji.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: nigdzie nie napisalam, ze to moj glowny argument. jesli Nintendo by chcialo zeby np. polacy kupowali w takich samych cenach co meksykanie to by dalo nam takie same ceny. z jakiegos powodu sa inne i nalezy to uszanowac. kupujac po cenie nizszej niz jest przewidziana dla Ciebie oszukujesz Nintendo. podobnie jak piracac
  • Odpowiedz
@MangoZjem: nie moze, bo to wynika z sily nabywczej danej waluty. Jesli chcialabys zrownac ceny Meksyku, czy Argentyny z tymi z uk, to eshop w Ameryce Poludniowej, nie generowalby praktycznie zadnego przychodu.

Niestety jakim kluczem sugeruje sie nintendo tego nikt nie wie, bo czesto Norwegia, czy Szwecja maja nizsze ceny niz taka Polska, ktora zostala wrzucona do jednego wora z bogata europa. Ale z drugiej strony, najdrozszy eshop jest w
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: no i sam sobie odpowiedziales. nizsze ceny sa przeznaczone dla biedniejszych krajow, do ktorego Ty wg nintendo sie nie zaliczasz. mozna dyskutowac, czy Nintendo uczciwie polske traktuje czy nie ale poki co to Ty ich oszukujesz zmieniajac region a nie oni Ciebie
  • Odpowiedz