Mam w samochodzie radio z systemem #android 6.0.1 na pokładzie. Od jakiegoś czasu mam problem z automatycznym nawiązywaniem połączenia z internetem po Wi-Fi. W samochodzie jest karta SIM, robiąca internet do którego radio się łączy. Jakieś 2 miesiące temu przestał to robić, teraz muszę za każdym razem wejść w ustawienia i wybrać sieć. Żadne zapamiętywanie, usuwanie nic tu nie zmienia. Przy każdej z sieci pojawia się komunikat, że nie ma ona dostępu do internetu, dlatego nie może połączyć automatycznie. Internet oczywiście jest, radio z niego jak najbardziej korzysta ( ͡°͜ʖ͡°)
Macie może pomysł jak to naprawić? Ikona WiFi w pasku po nawiązaniu połączenia zawsze była biała, teraz jest pomarańczowa.
@mamFAJNYnick: Tak. I gdy za pierwszym razem połączę ręcznie, następnie rozłączę i znów uruchomię hotspot auta to się połączy automatycznie (pokaże oczywiście komunikat o tym, że sieć nie ma internetu). I tak już zostanie, aż do momentu wyłączenia auta na dłużej niż kilka godzin, gdy radio się całkiem wyłączy a nie tylko uśpi.
Próbowałem już wszystkich czarów: wywalanie sieci z zaufanych, poszukiwań wyjątków itd.
Macie może pomysł jak to naprawić? Ikona WiFi w pasku po nawiązaniu połączenia zawsze była biała, teraz jest pomarańczowa.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Próbowałem już wszystkich czarów: wywalanie sieci z zaufanych, poszukiwań wyjątków itd.
Zmień adresy serwerów DNS we właściwościach połączenia wifi. Ustaw domyślny na 1.1.1.1 i pomocniczy na 8.8.8.8
Nie zaszkodzi również w hotspocie ustawić stały adres IP dla radia.