Wpis z mikrobloga

• 2
@Lisiu W sensie, że 17k to dużo? Trudno jest zrobić dobrze działający handel. Wszystko sprowadza się do jeżdżenia po mapie i obczajenia gdzie mniej więcej co się kupuje i gdzie sprzedaje. Bardzo dobre na początkowa fazę gry szczególnie.

Teraz trochę pozmieniało lekko ceny. Na wersjach gry wcześniejszych było łatwiej handlować.
  • Odpowiedz
wgl to nie wiem czy zwierzęta jedzą jedzenie tak jakby, mam wrażenie że mogę do ekwipunku nawalić sobie maks koni i mam nielimitowaną pojemność.

@Positano1: Zwierzęta nie jedzą;/ Nie podoba mi się to.
Jednak ktoś tu pisał, że jak masz znacznie wiecej koni niż ludzi to są kary do poruszania się.
  • Odpowiedz
@Variv: nie wiem jak na razie cały czas zbieram wierzchowce z pokonanych armii i żadnych nie sprzedaję i nie widzę żadnych kar. Wydaje mi się że dobrą opcją było by aby zwierzęta jadły to by wtedy wymuszało wożenie ze sobą ogromnych ilości ziarna i amie były by bardziej zależne od plądrowania wiosek (żeby wyżywić armię i konie tak było kiedyś jak armia przechodziła przez jakiś teren plądrowali wszystko co się dało),
  • Odpowiedz
@Variv ja mam 9k dziennego pasywnego dochodu i nie mam co z kasą robić. Akurat udało się zdobyć dwa miasta i dwa zamki. Chyba czas pomyśleć o odłączeniu się od Khanatu.
  • Odpowiedz
@Positano1: Tak zwierzęta powinny jeść. Szczególnie, że dają wymierne korzyści. Wydaje mi się, że nawet w warbandzie jak się miało stado zwierząt w drużynie to żarły.
  • Odpowiedz
@Positano1: gorzej, jak coś splądrujesz to tak ci wskaźnik lubienia leci na łeb na szyję, że szok -.- Albo jak oblegasz, nawet 20 w dół mi potrafi zlecieć. To jest totalna patologia, bo w drugą stronę to jak uwolnisz np więźnia to leci jedynie +2
  • Odpowiedz
W sensie, że 17k to dużo?

@Variv: Na początku gry tak. To świeża postać na 10 lvl. Do tego mam drugie tyle wartości ekwipunku.
Wcześniej grałem normalną postacią i uciułać 2000-3000 to już był sukces.

@Samowski: Tutaj to zwiększanie udźwigu wielbłądami i mułami sprawia że można wykupywać cały asortyment na wsiach, co powoduje olbrzymią inflacje ale ceny na wsiach uaktualniają się dopiero na drugi dzień xD
  • Odpowiedz