Wpis z mikrobloga

Pytanie mam do bardziej zaawansowanych:
Ćwiczenia bicepsów i nóg, ale jednocześnie nie obciążające kręgosłupa. Jak byście próbowali ugryźć temat? Triceps, klatka, barki, a nawet plecy mozna zrobić w wielu płaszczyznach, a jednocześnie odciążając kręgosłup, natomiast przy dwóch wyżej wymienionych partiach zastanawiam się bardzo mocno.

#mirkokoksy
  • 7
@majkelwykopowicz z suwnicą mogą byc aktualnie problemy natury takiej, że siłownie pozamykane i szukam czegoś alternatywnego do robienia w domu. Drążek dobry pomysł, nie myślałem o nim stricte pod biceps. Dzięki.
@Chael: na stojąco, leżąco, latająco też. jezeli nie spieprzysz techniki cwiczen to nie powinienes go obciążyć na tyle żeby doszło do kontuzji, ale najlepiej to skonsultować z lekarzem
@redve Leżąc nie zmienia się stanowczo biomechanika mięśnia jeżeli chodzi o dwógłowy ramienia?

Lekarz jasno określił, że od święta mogę podnieść 5 kg i to tyle, a dla chłopa po 30-tce jest to trochę jak dostać w ryj, zwłaszcza, że techniki to uczył sie bardzo dawno temu. Po prostu jest sytuacja jaka jest i starą sie odnaleźć w nowych realiach.