Wpis z mikrobloga

@Eplan: Stolarzem nie jestem ale na miejscu raczej nie kleili. Prasa do laminowania raczej nie zmieściłaby się w tej kuchni. Na miejscu to się skręca gotowe.
Blaty wygladaja na standardową szerokość wiec zgaduje, ze sa zrobione z gotowych plyt, ktore juz producent okleja. Trzy firmy na krzyz robia takie rzeczy, zobacz wzorniki i znajdziesz ten konkretny laminat.
  • Odpowiedz
@Eplan chodzi ci o okleine do tego ciemnego blatu? Szukaj w sklepach z akcesoriami stolarskimi, taka okleinie można przykleić na klej, są też taki które przykleja się na żelazko. Wystarczy ci nóż tapicerski (może.byc.tez.kuchenny) i papier scierny, żeby wykończyć. Blat ma pewnie 38mm okleina z reguły coś koło 52, dlatego przykleja się z nadmiarem, później go odcinasz i dopicowujesz papierem sciernym.
Chyba, że mówisz o tej jasnej okleinie wokół blatu, wtedy jest
  • Odpowiedz