Aktywne Wpisy
rafal-heros +132
Panowie dajcie plusa bo zaraz idę obciąć łeb kurczakowi a trochę się cykam. Level 35
Muszę to zrobić bo sam postawiłem mamie kurczaki po drugie lubię mięso i byłbym hipokrytą gdybym jej
nie zaciął
#zycienawsi
#wies
Muszę to zrobić bo sam postawiłem mamie kurczaki po drugie lubię mięso i byłbym hipokrytą gdybym jej
nie zaciął
#zycienawsi
#wies
Kojarzycie @milalulu? Malarkę, która co jakiś czas prezentuje tutaj swoje obrazy, w tym obraz wiedźmina, który jak do tej pory wzbudził chyba największe zainteresowanie? Otóż mam z tą osobą pewien problem i liczę, że post tutaj odniesie jakiś skutek w mojej sprawie.
Otóż 12 lutego zamówiłem u niej pewien obraz do wykonania od podstaw. Według przesłanych informacji dotyczących zamawiania prac wpłaciłem zaliczkę 200 złotych (ponad połowa kwoty za całość). Zaliczka dotarła na konto @milalulu, o czym poinformowała mnie w wiadomości na wykop (zamówienie złożone poprzez oficjalny mail, a także wiadomością na wykopie, ponieważ tutaj skontaktowaliśmy się po raz pierwszy). Załączam screen z wiadomością potwierdzającą, że zadatek wpłynął na konto. 20 lutego otrzymałem mail z informacją, że następnego dnia postara się przysłać szkic pracy do zatwierdzenia. Od tamtego momentu nie mam żadnej informacji, nie otrzymałem też zwrotu zaliczki. Próbowałem się kontaktować na różne sposoby, pisałem na oficjalnym profilu na facebooku z zapytaniem czy umowa nadal obowiązuje, profilu prywatnym, instagramie, wysyłałem maile, zostawiałem komentarze pod zdjęciami z prośbą o kontakt. Wszystkie te wiadomości pozostają bez odpowiedzi. Minął ponad miesiąc od ostatniej wiadomości od @milalulu, a niemal 2 miesiące od złożenia zamówienia i wszystko wskazuje na to, że zostałem po prostu oszukany. W tym momencie zależy mi wyłącznie na odzyskaniu wpłaconych pieniędzy. Mam nadzieję, że ten wpis na wykopie oraz reakcje wykopków na niego zmuszą ją do kontaktu i zwrotu pieniędzy. Od razu pytanie, czy osoby, które zamawiały prace od @milalulu również miały takie problemy, czy jestem odosobnionym wypadkiem?
Po za tym pamiętaj że same umiejętności w malarstwie nie muszą oznaczać że ktoś profesjonalnie potrafi załatwiać sprawy sprzedażowe.
@milalulu odniesie się do zaistniałej sytuacji?
A ja mam stare/złe info
@AVATARKUBA122: głupoty Pan opowiadasz.
Nie wiadomo czy @intheflesh określił w umowie pisemnej czy ustnej okres czasu na wykonanie zamówienia, póki co z postu wiemy że on wywiązał się z jednego zobowiązania, mianowicie wpłacił część pieniędzy.
Póki co to pachnie mi to przywłaszczeniem ale nie dowiemy się dopóki zainteresowana artystka się nie wypowie.
27 lipca 2019 roku zamówiłem u niej przez PM na wykopie obraz na prezent na ślub dla szwagra (kilka tygodni przed ślubem). Po ustaleniu szczegółów zapłaciłem zadatek 100 zł oraz potem kontakt się urwał. Wysyłałem wiadomości jak Ty, oczywiście bez odzewu. Już po weselu, 12 sierpnia napisałem do niej na wszystkich profilach społecznościowych wiadomość - oświadczenie na podstawie art. 394 § 1 K.c. o odstąpieniu od umowy na wykonanie obrazu bez dodatkowego wyznaczania dodatkowego terminu i zażądałem zwrotu zapłaconego zadatku w podwójnej wysokości.
Po tej wiadomości odezwał się jej przyjaciel, który napisał, że się tym niezwłocznie zajmie, że nie jestem pierwszy itd. Ona odpisała mi na FB, że była na wakacjach, że jej konto @JUNOMIPL prowadzi faktycznie nie ona, a jej "przyjaciel", który ją oszukał i zawiści usunął jej wszystkie social media, itd, że ona o niczym nie wiedziała... Ogólnie każdy zwalał winę na