Wpis z mikrobloga

#nintendoswitch #nintendo #konsole #gry

Witam wszystkich 40-tu posiadaczy switcha w Polsce.

Gdybym chciał kupić sobie z dziewczyną po jednej konsoli, to czy kupując grę "online" ze sklepu nintendo będziemy mogli równocześnie grać na dwóch konsolach używająć jednego konta? czy wygląda to jak na PS4 i będzie wywalało jedną z konsol, bo druga jest zalogowana?
I czy do grania w gry kupione w sklepie trzeba mieć aktywny dostęp do internetu / mieć ustawioną którąś konsolę jako podstawową?

Dzięki za odpowiedzi.
  • 11
@abcdefghijklmn8: Można grać tylko na jednej konsoli na raz. Druga konsola wymaga połączenia z internetem do uruchomienia gry, potem działa już bez przez parę godzin. Można trochę system oszukać i wyłączyć wifi na podstawowej, ale wtedy online nie pograsz.
@vveasel: uściślająć, na koncie podstawowym odpalam grę X bez internetu(bo jak rozumiem na koncie primary gra nie potrzebuje internetu do uruchomienia) to na drugiej konsoli mogę grać w tą samą grę na tym samym koncie tylko przy uruchomieniu musi być aktywny internet?
@abcdefghijklmn8: dokładnie tak. Warto dodać, że włączenie internetu na podstawowej spowoduje wybicie do menu na drugiej konsoli. Nie pamiętam jaki to jest okres dokładnie, ale co 2-3h na tej dodatkowej musisz się ponownie połączyć z internetem by sprawdzić licencje.
@abcdefghijklmn8: Wybacz ze tak długo to trwało. Nie mam jednoznacznej odpowiedzi. Chciałem odpalić minecrafta na moim koncie z konta dzieciaków i nie mogłem. Odesłało mnie do sklepu i kazało kupić swoją wersje. Ok. Poprosiłem brata żeby u siebie ściągnął gry z mojego konta. Nie mam za duzo gier, ale słuchaj tego. Normalnie mógł odpali przy włączonym internecie na swoim koncie Celeste i Stardew Valley. Wyglada na to ze to zależy od