Wrzucam informacyjnie, nie widziałam wcześniej, żeby ktoś to udostępniał. Grafika udostępniana przez Wojewódzką Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Lublinie.
Aktualnie w województwie jest: 6953 osób objętych kwarantanną; 4099 osób objętych nadzorem epidemiologicznym.
Co ciekawe, podawana jest liczba ozdrowieńców, która wynosi 13.
@pingwinowa: kwarantanna = ma siedzieć w domu na czym polega nadzór epidemiologiczny? są w trakcie obserwacji lekarskiej i/lub w trakcie testów na obecność wirusa?
@Jestem_Tutaj na stronie ministerstwa jest wyjaśniona ta kwestia, wrzucam w załączniku. Poza tym, z tego co wiem, osoba, która jest na kwarantannie z powodu kontaktu z osobą zarażoną, ma wykonywany test.
@pingwinowa: A czy gdzieś są dostępne dane dot. potwierdzonych przypadków zakażeń według powiatów? Bo liczba hospitalizowanych, ani liczba osób objętych kwarantanną, nie równa się liczbie zakażonych.
@Trojden szukałam na tej stronie, ale nie znalazłam. Na stronie powiatowej inspekcji w Zamościu żadnej informacji nie znalazłam, dlatego zaczęłam szukać dalej.
@pingwinowa: @Trojden: kiedys był na stronie MZ, juz nie ma, ale i tak nic by to nie dało bo wszystkie przypadki w Lublinie wrzucają do powiatu lubelskiego.
Lublin to powinien być powiat m. Lublin, bo powiat lubelski to poza granicami miasta jest.
Grafika udostępniana przez Wojewódzką Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Lublinie.
Aktualnie w województwie jest:
6953 osób objętych kwarantanną;
4099 osób objętych nadzorem epidemiologicznym.
Co ciekawe, podawana jest liczba ozdrowieńców, która wynosi 13.
#koronawirus #lublin #lubelskie #zamosc #chelm
na czym polega nadzór epidemiologiczny? są w trakcie obserwacji lekarskiej i/lub w trakcie testów na obecność wirusa?
@Jestem_Tutaj na stronie ministerstwa jest wyjaśniona ta kwestia, wrzucam w załączniku. Poza tym, z tego co wiem, osoba, która jest na kwarantannie z powodu kontaktu z osobą zarażoną, ma wykonywany test.
@Trojden szukałam na tej stronie, ale nie znalazłam. Na stronie powiatowej inspekcji w Zamościu żadnej informacji nie znalazłam, dlatego zaczęłam szukać dalej.
Lublin to powinien być powiat m. Lublin, bo powiat lubelski to poza granicami miasta jest.