Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
Wrzucam informacyjnie, nie widziałam wcześniej, żeby ktoś to udostępniał.
Grafika udostępniana przez Wojewódzką Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Lublinie.

Aktualnie w województwie jest:
6953 osób objętych kwarantanną;
4099 osób objętych nadzorem epidemiologicznym.

Co ciekawe, podawana jest liczba ozdrowieńców, która wynosi 13.

#koronawirus #lublin #lubelskie #zamosc #chelm
pingwinowa - Wrzucam informacyjnie, nie widziałam wcześniej, żeby ktoś to udostępniał...

źródło: comment_1585504376MyK0nXtuR7vVXvJwws424Q.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Szynka0: sprawdź na stronie wojewódzkiej stacji sanitarno-epidemiologicznej, ja z poziomu telefonu znalazłam tylko to: https://wsse.krakow.pl/page/komunikat-mpwis-z-dnia-26-marca-2020-r-przedstawiajacy-sytuacje-epidemiologiczna-na-terenie-wojewodztwa-malopolskiego-zwiazana-z-koronawirusem-sars-cov-2-wywolujacym-zachorowania-na-covid-19/

@Jestem_Tutaj na stronie ministerstwa jest wyjaśniona ta kwestia, wrzucam w załączniku. Poza tym, z tego co wiem, osoba, która jest na kwarantannie z powodu kontaktu z osobą zarażoną, ma wykonywany test.
pingwinowa - @Szynka0: sprawdź na stronie wojewódzkiej stacji sanitarno-epidemiologic...

źródło: comment_158550571831ZeOeFgSTRFrlgICd6OkB.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@pingwinowa: A czy gdzieś są dostępne dane dot. potwierdzonych przypadków zakażeń według powiatów? Bo liczba hospitalizowanych, ani liczba osób objętych kwarantanną, nie równa się liczbie zakażonych.
  • Odpowiedz
@pingwinowa: @Trojden: kiedys był na stronie MZ, juz nie ma, ale i tak nic by to nie dało bo wszystkie przypadki w Lublinie wrzucają do powiatu lubelskiego.

Lublin to powinien być powiat m. Lublin, bo powiat lubelski to poza granicami miasta jest.
  • Odpowiedz