Wpis z mikrobloga

Aaaaaa same pyszności ( ͡º ͜ʖ͡º)

Kurczak w całości robiony przez 6 godzin metodą #sousvide ( ʖ̯) wcześniej była kaczka ( ͟ل͜) którą można sprawdzić tutaj https://www.wykop.pl/wpis/47219197

Kurczak Sous vide:
Czas marynowana- brak
Czas kąpieli - 6 godzin temperatura 60°C
Piekarnik - od 10 do 20 minut na 180/200°C (trzeba sprawdzać, mój piekarnik to taki stary trupek) /chodzi tylko o to żeby ładnie zapiec skórkę ( ͡º ͜ʖ͡º)

W komentarzu pokazane krok po kroku (σ ͜ʖσ) A w razie czego śmiało pytać, pisać ()

Wszystkich chętnych i ciekawskich zapraszam na #glodnyjakwilk obecnym na tagu bardzo dziękuję ( ʖ̯)

#dziendobry #gotujzwykopem #gotowanie #obiad #gotowanietomojapasja ( ͟ل͜)
v.....k - Aaaaaa same pyszności ( ͡º ͜ʖ͡º)

Kurczak w całości robiony przez 6 godzin ...

źródło: comment_1585291237squ78iVe1W4do9zg3pSLl0.jpg

Pobierz
  • 6
@v1lk: nie ma sensu robić kuraka w całości w SV, w ogóle uważam że osiągnięcie dobrej skóry po SV jest mega trudne. Dużo lepiej wychodzi jak zasolisz, zostawisz na noc odkrytego w lodówce i potem pieczesz 230 na pełnej piździe z termometrem. I ku zdziwieniu wielu, taki kurczak piecze sie 20-30 minut i jest gotowy, jak widzę przepisy że męczą kuraka godzinę w piecu to ;_;