Wpis z mikrobloga

Używałem do tej pory samego minoxidil'u, efekty się zaczynają pojawiać, więc zamówiłem też dermaroller - 0.5mm, teraz czytam że powinienem po użyciu dermarollera użyć kremu - mam najzwyklejszy Nivea Men Protect&Care, będzie ok? Czy szukać jakiegoś innego - ewentualnie jaki polecacie?

#dermaroller #minoxidil #zarost #pytanie
  • 25
Najzwyklejszy Lexon max 5%, też na allegro :p

@chytruseek: nie ma sensu oszczędzać kilku zł na Allegro, bo nie wiesz czy kupujesz lek czy cygan z allegro rozlał spirytus do buteleczek i sprzedaje z profitem.
LCLT + PEO.

@xSzatekx: Co to ziomeczku? I jak używać? Aktualnie lece od Listopada Minoxida 2x dziennie + Dermamroller 0.5mm 192 raz w tyg i jest elegancki efekt już ale jeszcze bym chciał gęsciejszy troche zarost
@ibeafraidi:

W formie proszku. Do minoxidilu nie dodaje, bo używam pianki. Dodaje 2% do kremu Nivea Soft i 1 g dziennie do wody i ją wypijam.

Kupowałem dokładnie to i stąd: https://testosterone.pl/raw-series-l-carnitine-tartrate

To nie jest to, bo nie ma tam l-tartrat'u/tartrat'u.

Olejek dowolnej firmy - byle by była to mięta pieprzowa. Olejek w stosunku maksymalnie 5-6% mieszasz z w.w. kremem. Niektórzy dodają go do minoxidilu, ale nie wiem czy nie
W formie proszku. Do minoxidilu nie dodaje, bo używam pianki. Dodaje 2% do kremu Nivea Soft i 1 g dziennie do wody i ją wypijam.

Kupowałem dokładnie to i stąd: https://testosterone.pl/raw-series-l-carnitine-tartrate

@xSzatekx: ta jest nie dostępna. Ja bym to raczej dodawał do mino

To nie jest to, bo nie ma tam l-tartrat'u/tartrat'u.

@xSzatekx: na opakowaniu pisze ze jest tartrate a w składzie tak jak w twoim RAW: ze to Winian
ibeafraidi - > W formie proszku. Do minoxidilu nie dodaje, bo używam pianki. Dodaje 2...

źródło: comment_1585738878WZrXx3tmmttTSZS93SR6i1.jpg

Pobierz
@ibeafraidi:

Dodaj gdzie chcesz - ja nie mam wyboru. Dodając do kremu, będziesz też dodatkowo nawilżał skórę, po zapewne wysuszającym ją minoxidilu w płynie.

Faktycznie, jest tartrat. Sory za wprowadzenie w błąd. Możesz spokojnie ją kupować.

Tak, olejek może być ten.

To zależy ile masz kremu/minoxidilu - musisz to sobie procentowo wyliczyć.

Krem Nivea Soft dostaniesz w Biedronce i Rossmannie. Ewentualnie, jeśli nie będziesz wychodził, to możesz zamówić przez internet.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@xSzatekx: a dobra. Tzn olejek względem płynu to logiczne ale proszek względem płynu to jak 1g = 1ml?

No krem by się przydał bo używam Nivea Man no sypie mi się trochę twarz.

Więc jak bym wziął ten krem to ile gramów tej Karnityny sypiesz