Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +76
35 lat kapitalistycznej propagandy tak bardzo poryło mózgi pracowników, że chcą oni - z własnej woli - spędzać w pracy więcej czasu za to samo wynagrodzenie.
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#gearbest #priorityline #aliexpress
Zonk!?
Zonk!?
Czyli nie ma się co spodziewać że szybko przyjdzie. Wykupiłem ubezpieczenie i płaciłem przez PP. Kiedy do nich pisać o zwrot kasy?
I co zrobisz? Ja czekam do 3 kwietnia i staram się o zwrot
ja tez czekam od 11 lutego na paczke
ja tez czekam od 11 lutego na paczke
A wykupiłeś ubezpieczenie? Jak nie to trochę lipa. Piszesz do Gearbest, jak oddadzą to tylko w punktach GB
stoją w miejscu od miesiąca:
Dziękuję za Twoją wiadomość.
Przepraszamy za wszelkie niedogodności. Może wystąpić opóźnienie między skanowaniem zdarzeń a aktualizacjami witryny.
Skontaktowaliśmy się z agencją wysyłkową, aby to sprawdzić. A agencja wysyłkowa potrzebuje około 10-15 dni roboczych, aby śledzić paczkę od jej końca.
Po uzyskaniu wyniku podejmiemy dalsze działania.
Jeszcze raz dziękuję za cierpliwość.
Skontaktowaliśmy się z agencją wysyłkową, aby to sprawdzić. A agencja wysyłkowa potrzebuje około 10-15 dni roboczych, aby śledzić paczkę od jej końca."
Tego zdania nie rozumiem... O co chodzi?
Oznacza to tyle, żebym się wypchał i nie zawracał im głowy. Kupują po prostu czas.
Bo wiadomość wczasniej napisali :
"Informacje o dostawie zostaną zaktualizowane, gdy dotrze do centrum.
Może wystąpić opóźnienie między skanowaniem zdarzeń a aktualizacjami witryny.
Większość paczek zostanie odebranych w przewidywanym czasie dostawy. Proszę na to zaczekać."
Mówiąc szczerze, jestem przekonany że powód jest bardzo prozaiczny.
Cebuluja na transporcie, nie mają dużo zamówień
Przy składaniu zamówienia, widniało info 10 - 18 dni (robocze)
W potwierdzeniu zamówienia, tym z maile, już zmienili na 15-25.
Kij im w oko, pomyślałem, prześledziłem wcześniejsze zamówienia innych
ludziow, i zobaczyłem że na ogół trwa to 12-15 dni kalendarzowych.
No to heya, kupiłem ubezpieczenie (bo zapłaciłem ponad 1100$) i czekam.
A dokładnie to
19.02 Płatność accept
26.02 Wysyłka
9.03 BUD
Przy składaniu zamówienia, widniało info 10 - 18 dni (robocze)
W potwierdzeniu zamówienia, tym z maile, już zmienili na 15-25.
Kij im w oko, pomyślałem, prześledziłem wcześniejsze zamówienia innych
ludziow, i zobaczyłem że na ogół trwa to 12-15 dni kalendarzowych.
No to heya, kupiłem ubezpieczenie (bo zapłaciłem ponad 1100$) i czekam.
A dokładnie to
19.02 Płatność accept
26.02 Wysyłka
9.03 BUD
https://alipaczka.pl/?track=CY142955735DE
moja paczka jest na Węgrzech od 24.02, ostatni status z 28. Jak przejrzysz sobie pokrewne posty, w tym jeden mój, to są i tacy których paczka jest w BUD od walentynek ¯\_(ツ)_/¯
GB ma 45 dni roboczych na dostarczenie paczki (Priority tez) i po takim czasie zajmuje się tematem
wczesnej przesyłają ten sam tekst odpowiedzi.
@piotrek2oo9:
Węgry raz zamykają granice, raz otwierają, nie wpuszczają, bądź wpuszczają pojedynczo spedytorów do magazynów itp.
Mamy pecha i tyle.
Ciekawe tylko ile to zamieszanie będzie trwało i jak się zakończy.
GB napisal zeby poczekac do konca tego terminu, jak nie to PayPal raczej zakonczy temat, chociaz bardziej zalezy mi na paczce. Prawdopodobnie transport z BUD do DE to kolej wiec obawiam sie ze to moze jeszcze sie zejsc.
@pfalzer
@muzyczna_perelka
@piotrek2oo9
@Cadore
@szoppraczz
moja paka oficjalnie zlądowała na terminal we Wrocku, nim sprawdziłem tracking przyszedł sms od DHL'a; jutro planowane dostarczenie.
Liczba dni roboczych w trasie:46
Jak wasze?