Chciałbym się nauczyć w końcu muscle upów, ciągle trochę mi brakuje, kupienie sobie tej gumy do podciągania byłoby korzystne? Z ilością podciągnięć to różnie bywa, zależy od wagi i tego ile trenuje, od 12 do 20 na przestrzeni kilku lat mi się waha. Ogółem to więcej siłowo trenowałem, ale odkąd miałem operację kręgosłupa to nie będę sobie kład na plecy za dużo złomu.
@albertbranka: guma do muscle upów to #!$%@? pomysł ever. Serio. Pozbawiasz się treningu dwóch najważniejszych rzeczy- wysprezynowania w najniższym punkcie i eksplozywnosci. Guma robi to za Ciebie. Na mojej siłowni są zajęcia z kalisteniki. Trener uczył ich na gumie, po pół roku może jedna, czy z dwie osoby potrafiły zrobić #!$%@?. Jednemu ziomeczkowi od nich pokazałem dobry trening i po miesiącu mu się udało. Rozbijasz muscle upa na części pierwsze: -trening
@Jazon: Dzięki, kalistenika do dla mnie trochę czarna magia, raz po coś próbowałem i w ogóle nie progresowałem. Z książki jakiegoś typa co tam niby w pace ćwiczył czy gdzieś. Ale robiłem też ciężkie siady, a mam budowę gruszki - wielki tyłek i grube uda. Teraz trochę na wyciągu próbowałem ten ruch jak do muscle upów kopiować, ale się nie przykładałem za bardzo ( ͡°͜ʖ͡°)
@albertbranka: ja akurat ćwiczę kalistenike, bo wykorzystuję swoje naturalne predyspozycje- chude nogi xD ja zaczynałem metoda prób i błędów, później się podpialem trochę pod taką ekipę co na zawody jeździ i żyje kalistenika, no i dużo dają różne tutoriale od kolorów na YouTube :D
@Jazon: To ciekawe czy ja coś ogarnę w tym temacie, bo jak zaczynałem na siłownię chodzić to raz dwa ponad 100 kg siadałem atg w serii przy wadze niecałe 70 z tą moją wielką rzycią :D. Ale mam krzywy kręgosłup i mimo dobrej techniki obciążenie na plecach jakoś nieprawidłowo mi się rozkłada, nawet jak ściągałem sztangę ze stojaków to dyskomfort czułem. Za dzieciaka miałem zero ruchu tylko siedzenie przed kompem i
@albertbranka: jest jeszcze Street Lifting zawsze, też taki coraz popularniejszy odłam kalisteniki. Na zawodach są zazwyczaj przysiady, podciaganie i dip , wszystko z ciężarem. Ziomek z mojego miasta mial 4 miejsce na świecie chyba z rok, czy dwa lata temu :D
@Jazon: Mógłbyś coś doradzić jak to trenować, progresować? Nie bardzo widzę postęp, na ziemi to w ogóle nie jestem w stanie sensownego lsita utrzymać, na poręczach jako tako.
@albertbranka: ciężko mi powiedzieć, ja tam jakis progres po prostu miałem wraz z ogólnym rozwojem, nigdy też się jakoś nie rozczulalem nad Lsitem :D na ziemi dopiero zaczął mi wychodzić sensowny po tym jak zacząłem się rozciagac i robiłem brzuch jednym filmikiem od Thenxa. Później poszukam i podlinkuje
@Jazon: Nie potrafię zorganizować treningu pod kalistenikę, to od Kura workout dla średnio zaawansowanych się nada? Bo też nie umiem zrezygnować z wolnych ciężarów i macham sobie klatę na te 8 repsów, plus drążek, poręcze, brzuch, plank i próby lsit. Trochę bez ładu i składu. No i zacząłem dynamicznie podciąganie robić tak jak tu gość radzi
#kalistenika
Rozbijasz muscle upa na części pierwsze:
-trening
, wszystko z ciężarem. Ziomek z mojego miasta mial 4 miejsce na świecie chyba z rok, czy dwa lata temu :D
@Jazon: Mógłbyś coś doradzić jak to trenować, progresować? Nie bardzo widzę postęp, na ziemi to w ogóle nie jestem w stanie sensownego lsita utrzymać, na poręczach jako tako.