Wpis z mikrobloga

co UK robi takiego więcej? Naprawdę nie słyszałem nic ciekawego co by robili.

@Rasth: firmy wywalają ludzi na home office, siłownie się zamykają, albo wprowadzają distancing, sklepy zmieniają godziny otwarcia, wszystkie firmy wprowadzają zmienione grafiki sprzątania i dezynfekcji, zmiany w komunikacji publicznej, sklepy wprowadzają distancing w kolejkach oraz specjalne godziny zakupów dla starszych, kluby odwołują koncerty, zamykają się centra biznesowe i konferencyjne, poczta wprowadza zmiany trybu pracy i distancing listonoszów. To
@Rasth: Co to znaczy jak #!$%@?? UK to jedno z najbardziej kosmopolitycznych państw świata z Heathrow obsługującym w roku więcej pasażerów niż wszystkie polskie lotniska raze wzięte (a to tylko jedno lotnisko). UK ma do tej pory 3300 potwierdzonych przypadków i 144 śmiertelne, przetestowano 61 500 osób. Przecież to są dobre statystyki. Przypominam, że pierwszy pacjent koniec lutego, a populacja to ponad 60 milionów ludzi na niewielkiej powierzchni.
Zaoferowali właśnie firmom,
@Budo: w sensie że dużo umiera. Nie wyglądają statystycznie wcale dobrze. Nie widzę powodów by uważać ze UK ogarnia sytuację lepiej niż u nas jak to było sugerowane w tym wątku najeżdżając jednocześnie że #!$%@? działamy. BTW. Na Heathrow bywam regularnie.
@Budo: jeden z najwyższych wskaźników umieralności, niedaleko Hiszpanii. Zaraz będą 3 epicentrum w Europie. Poza tym ich służba zdrowia to ogromna studnia bez dna, bardzo źle zarządzana. Pakują e nią w #!$%@?, jakość słaba a łóżek per capita mają mega mało. Gdzieś na końcu stawki. Z respiratorami chyba u nich też będzie bardzo słabo o ile dobrze kojarzę, ale przyznam że tego nie jestem na 100% pewien coś mi świta ze
@drGreen: przecież oni teraz nie maja zadnego wyboru, nie dość że przez brexit stracili już w #!$%@?, to jeszcze jakby im teraz dodatkowo gospodarkę dowaliło to koniec. Więc desperacjo rzucają co tylko mogą. Przemysł to tylko ułamek co kiedyś mieli. City of London to jedyne co będzie się jakoś trzymać ale to jest państwo w państwie. Dosłownie.
@2757: Nie jest za póżno- przelicz sobie liczbę testów na liczbę obywateli i liczbę pozytywów na liczbę testów i zobaczysz, że to Polska zrobiła kwarantannę za wcześnie. Ogólnie chodzi o to, żeby nie przeładować systemu opieki zdrowotnej- każdy kraj ma inne uwarunkowania. Spróbuj spojrzeć szerzej, a nie tylko wybierać informacje pod własną tezę. Polecam ostatni filmik kurzgesagta, nawet był na wykopie.
To dopiero początek inkubacji wirusa.Codziennie jest więcej ofiar.

@Dodi_al_Fayed: oczywiście, że tak. UK jest ok 4-6 tygodni od szczytu zachorowań (według mnie). Ale nhs ma jeszcze dużo zapasu, więc podejrzewam, że system wytrzyma. A przynajmniej mam taką nadzieję.
@drGreen: Rozumiem, ale stawianie innych krajów za wzór to głupota. Oni podobnie jak my sobie nie radzą, nie mają tych pieniędzy. Postawią się tylko w gorszej sytuacji a ludziom ledwo co pomogą (te programy zaczną bardzo szybko wycofywać)