Wpis z mikrobloga

Przed Państwem sondaż prezydencki wyemitowany w wiadomościach TVP wczoraj (19.03.20). Wszystkich plusujących zawołam w dzień wyborów i przekonamy się jak bardzo odbiegał lub jak blisko był prawdy.

Napisz w komentarzu swoje przewidywania i sprawdzimy kto miał rację. Moim zdaniem będzie to:

[45% Duda | 30% Kidawa-Błońska - w drugiej turze wygra Duda 54% / 46%] - skorzystajcie z takiego wzoru.

#wybory #prezydent #sondaz #polska #polityka
anoysath - Przed Państwem sondaż prezydencki wyemitowany w wiadomościach TVP wczoraj ...

źródło: comment_1584688932OeAOpoKw7lHCKmMRZ4sPPf.jpg

Pobierz
  • 89
  • Odpowiedz
@wojtas_mks: Też wiązałem spore nadzieje z Bosakiem. Ale jakoś jak przychodzi co do czego to upiera się grać obrażoną primadonnę "bo nie głosujo" "bo nie pokazujo" i jedyne, z czym się zaczyna kojarzyć ludziom, to ciągłe protesty i obrażanie.
  • Odpowiedz
@goldboy: Głównie krytykowany jest przez obecną opozycję, podając jako kontrprzykład Komorowskiego. A gdybyś zobaczył też co oznacza to [2] przy Dudzie to byś przeczytał, żę są to i tak dane na 2018 rok ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Z resztą weto musi być przede wsyzstkim uzasadnione, a nie dla zasady
  • Odpowiedz
Też wiązałem spore nadzieje z Bosakiem. Ale jakoś jak przychodzi co do czego to upiera się grać obrażoną primadonnę "bo nie głosujo" "bo nie pokazujo" i jedyne, z czym się zaczyna kojarzyć ludziom, to ciągłe protesty i obrażanie.

@TenTypZez: No ale trochę tak jest. Jako jedyny ma konkretne i fajne propozycje dotyczące pakietów antykryzysowych - sprawdzone w innych państwach. Gdzieś o nich ktokolwiek dyskutuje?
  • Odpowiedz
@wojtas_mks: Według logiki biznesowej media chętnie pokażą to, co ludzie chcą oglądać. Może po prostu Bosak nie umie przedstawić swoich poglądów w atrakcyjny sposób. Akurat pod względem wizerunkowym moim zdaniem to jest pudło i dużo większe szanse na poprawę ratingów mieliby wystawiając Dziambora, który bardziej sprawia wrażenie "męża stanu".
  • Odpowiedz
Według logiki biznesowej media chętnie pokażą to, co ludzie chcą oglądać. Może po prostu Bosak nie umie przedstawić swoich poglądów w atrakcyjny sposób.

@TenTypZez: Oj, naiwny jesteś. W kwestiach politycznych media zdecydowanie mają swoje sympatie i antypatie. Słyszałeś kiedyś narzekania Konfederacji na np. Polsat?
  • Odpowiedz
@goldboy: pisałem w poście wyżej. Kosiniaka nikt nie zna, do tego marny z niego polityk, skoro nie potrafi się ludziom "sprzedać". Ludzie lubią w prezydencie przede wszystkim widzieć silną osobowość, "męża stanu" cokolwiek przez to rozumieją. Patrząc po sondażach, Duda wypada w tym lepiej. Do tego jeżeli głównym zarzutem wobec Dudy jest mała niezależność, to zarzut ten jest niwelowany przez warunki drugiej kadencji.
  • Odpowiedz
Jest też scenariusz B gdzie wybory przesunięte są na jesień albo pozniej. Możliwe że zostanie to potraktowane jako zupenlnie nowe wybory i wtedy można się spodziewać innych kandydatów.
Zamiast Biedronia Zandberg
Cholownia juz nie wróci
Kidawa do wymiany
Są podobno głosy w PiS że po cyrku z 2 mld dla TVP Duda nie jest takim oczywistym kandydatem (Morawiecki/Szumowski)
  • Odpowiedz
@anoysath: nie będzie żadnych wyborów. Specustawą przedłużą Dudzie kadencje na kolejne 4lata z powodu zagrożenia koronawirusem. Jako uzasadnienie TVP pokaże słupki #statystykazdupy wg. której Dudę popiera 90% społeczeństwa bo ma najwięcej memów.
  • Odpowiedz
@dk7pl: A kto normalny zagłosuje na Dudę? Wolałbym upośledzoną małpkę niż Dudę, więc akurat Kidawa bardzo mi pasuje, duża szansa że przy wyborze A lub B w 50% dobrze zaznaczy. Gdzie u Dudy jest pewność 100% że zaznaczy źle.
  • Odpowiedz