Aktywne Wpisy
Enxixgebjxix +179
#!$%@? ludzie w robocie od rana cisną mnie od jakiegoś dziwaka. Był temat włosów, no i laski się smiały że faceci to nawet tyłka nie golą, no faceci zaczęli się wypowiadać że golą hehe itp.
I do mnie od razu A ty młody golisz?
No i ja w sumie to się zdziwiłem że tak można bo mówię że no jak skoro włosy mi z dupy wychodzą. I oni zapytali że o co
I do mnie od razu A ty młody golisz?
No i ja w sumie to się zdziwiłem że tak można bo mówię że no jak skoro włosy mi z dupy wychodzą. I oni zapytali że o co
Jesli sie zastanawiacie czy prawidlowo przyjmujecie klientow w burdelu to tutaj jak robi to jakas wariatka w uk
https://cointelegraph.com/news/makerdaos-first-debt-auction-of-mkr-tokens-is-successfully-underway
#bitcoin #kryptowaluty #ethereum
W tej chwili próbują załatać tą dziurę w finansach.
To teraz ja zapodam dowcip, aby trochę rozpędzić tą karuzelę śmiechu.
Jakie buty nosi Donald Trump?
Trampki
Buahahahaha hahaha ekh hahaha ha ha
Najśmieszniejsza jest według mnie idea tych całych kredytów. W świecie realnym, tak w uproszczeniu, jak potrzebujesz 2 tys. zł na inwestycję, a masz tylko 1 tys. zł to idziesz do banku i prosisz o ten tysiąc. Bank sprawdza czy jest szansa, że spłacisz ten tysiąc (masz np. pracę czy dobra, które pójdą w zastaw). W krypto nie dostajesz pieniędzy dodatkowych w takim sensie, bo
Masz bitkojn lub ethereum, ale nie chcesz go sprzedać, a potrzebujesz pieniędzy. Dajesz swoje krypto pod zastaw i dostajesz fundusze będące jedynie częścią wyceny twojego krypto, tak aby pożyczkodawca byl zabezpieczony i ty byś mial motywację do spłaty.
Nie musisz tego wydawać na zakup krypto.
Możesz to rozdysponować jak ci się podoba.
Strzelam, że chodzi o to, że jeżeli Janek bierze fundusz od tego pośrednika to pośrednik musi wziąć pieniądze od Mietka i wtedy Mietek zarabia (to chyba to naganianie megaloxanthy). Czyli tutaj chodzi raczej o stworzenie fikcyjnej usługi dla Janka
Jeżeli chcesz aby BTC wyparło system finansowy, to się przyzwyczaj...
@rysiekryszard: Żeby wziąć kredyt w defi musisz kupić Ethereum, zdeponować je jako zabezpieczenie i wtedy możesz uzyskać pożyczkę w DAI(które jak widać nie ma już pokrycia), ale mniejszą od tego zabezpieczenia.
@rysiekryszard: Nie widzę użyteczności tego wynalazku dla przeciętnego człowieka.
@kamil-wasniewski: Ale w jakiej walucie i od kogo? Nie używałem, ale chyba dostajesz DAI. Gdzie tu decentralizacja tak w ogóle? I po co ktoś miałby to robić skoro mając Ethereum może je sprzedać za gotówkę?
@rysiekryszard: Spekulacja. DeFi to po prostu system do spekulacji ceny.
@onebit: Mniej więcej chodzi o to, że system dodruku jest oparty na stakeholderach i różnych wynalazkach. Więc nie trzymasz tych Etherów (które dajesz na DAI) u kogoś, a w czymś w rodzaju Multisiga, którego możesz być udziałowcem. Dla mnie cały problem w tym, że
Przy btc lub innych kryptowalutach tego zwyczajnie nie ma.
Poprostu jeżeli uważasz, że posiadane kryptowaluty wzrosną na wartości, to bardziej opłaca się wziąć pożyczkę pod ich zastaw, niż drożej odkupywać.
Prędzej lepszym substytutem dla ludzi jest Kiva (odpowiednik jeśli powstanie), ale będzie ryzyko (ale podzielone