Aktywne Wpisy
UmbertoDalleMontagne +1273
Jaku mieszkaniec zatopionego miasta serdecznie pragne pozdrowic wszystkich zwolennikow zakazu handlu w niedziele. Dzieki wam nie da sie nawet k*rwa wody kupic. Na stacjach benzynowych w promieniu kilkunastu kilometrow juz brak #powodz
Roess +36
Zbiornik w Raciborzu oddany w 2020 r. ale nieeeee... pis nie budował wałów xxxDDDD
#powodz
#powodz
widuje tutaj co najmniej kilkanaście wpisów dziennie pt "stomatolodzy pozamykali gabinety i maja nas w dupie". Chciałabym tą kwestię wyjaśnić - to nie stomatolodzy mają Was w dupie, tylko Ministerstwo Zdrowia. Parę dni temu dostaliśmy jedynie mgliste zalecenie, że możemy pozamykać gabinety i przyjmować tylko sytuacje nagłe. Poza POZ i szpitalami Ministerstwo nie planuje zaopatrzać placówek medycznych w sprzęt ochrony osobistej, mają sobie radzić same.
Wystosowaliśmy pismo do Ministerstwa żeby wydało jakieś zalecenia odnośnie przyjmowania pacjentów w obecnej sytuacji, a szczególnie tych będących w trakcie kwarantanny lub zarażonych koronawirusem. Gdzie mają się odbywać dyżuru, na jakiej zasadzie, kto ma przyjmować, jak będzie to rozliczane, jak mamy się zabezpieczać, jakie procedury wdrożyć w gabinetach, w których będziemy dyżurować. Były nawet pomysły samych dentystów na temat utworzenia tych ośrodków, w których lekarze - ochotnicy będą przyjmowali, pod warunkiem zapewnienia odpowiedniej ochrony.
Do tej pory nie dostaliśmy żadnej odpowiedzi. Nie zostały wyznaczone żadne ośrodki do przyjęć nagłych. Nie zostało wydane żadne rozporządzenie. Nie ma żadnego planu odnośnie przyjmowania pacjentów chorych na COVID-19 czy przebywających w kwarantannie. Ministerstwo Zdrowia jakby zapomniało o istnieniu takiej dziedziny jak stomatologia.
#koronawirus #ministerstwozdrowia #medycyna #stomatologia #dentysta
@maciejg: W sumie... Ministerstwo Zdrowia nie pamięta o stomatologii od 30 lat, to nic nowego, nie wiem czemu oczekuje jakiś sensownych działań ( ͡°
@torquemadek: Jedno przeczy drugiemu.
@torquemadek: Nie. Jesteśmy najbardziej narażeni, polecam link w moim poście wyżej.
W tej
Opisze kilka spraw z drugiej strony barykady, jako dostawca. Jest kilka spraw ktore mnie ostatnio wpieniają.
a) maseczki - tak maseczki teraz tyle kisztują. Propozycja z bodajże 11.03 z Niemiec. Sztuka maseczki 2.70 eur netto za sztukę. Czyli opakowanie 135 eur netto dla hurtownika, przy zamowieniu 100 000 szt jednorazowo, polskie firmy oferują produkcje
Słuchaj bo @SkrytyZolw ma rację
Jeszcze raz - ja rozumiem, że aerozol, byłem kiedyś u dentysty (ʘ‿ʘ) - ale bez przesady. Instalujesz wyciąg z filtrami
a nawet stomatologiem nie jestem
Cooo? Przecież to rozreklamowują jako super hiper na wszystko do dezynfekcji.
A w jaki sposób chirurg wytwarza przez 60min taki aerozol wodny? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Słuchaj, powiedz jak zainstalować takie wyciągi u stomatologa? Wszyscy dentyści w kraju będą ci wdzięczni. Nie wiem jakim cudem mogli na to nie wpaść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Życzę Wam i nam wszystkim sprawnego powrotu do względnej normalności.