Miraski mam izopropanol z racji profesji, ale dużo się przemieszczam samochodem i dezynfekuje też ręce tym specyfikiem. Ale mam już tak wysuszone i czerwone że #!$%@?. Z czym najlepiej zmieszać żeby zrobić sobie żel, ale jednocześnie żeby ten żel był ochronny i tak nie wypalał skóry jak izopropanol? #koronawirus #zel #farmacja
@Grzesiek_astronaut: mówią o olejku aloesowym ale ja stosuje spiryt/woda/glicerol pare kropel i pare kropel olejku zapachowego. te dwa ostatnie w aptece za pare groszy.
@Grzesiek_astronaut: na dłuższą metę nic nie pomoże- powinieneś korzystać z rękawiczek; izopropanol możesz wymieszać 20-30% z żelem aloesowym ale to tylko częściowo zniweluje problem; pomocne mogą być specjalne środki ochronne (emulsje, kremy) dla osób dezynfekujących ręce z racji zawodu... ale to dużo zabawy jest (trzeba smarować po każdym odkażaniu)
Niektórzy myślą, że Rosja zostanie z niczym po tej wojnie jeśli chodzi o tereny Ukrainy. Ja tylko przypomnę ile głowic nuklearnych ma Rosja. #wojna #ukraina
#koronawirus #zel #farmacja
https://www.who.int/gpsc/5may/Guide_to_Local_Production.pdf
Komentarz usunięty przez autora