Wpis z mikrobloga

Musiałem dwa punkty w CH zamknąć z generowanymi kosztami >30k/m. 3/4 miesiące można tak pociągnąć, ale to max. Jeśli do tego czasu nic się nie zmieni to będzie całkowita katastrofa dla gospodarki, zwolnienia, inflacja. Po prostu całkowita katastrofa.

Rząd zamiast trzymać kasę na taką sytuację to porozdawał wszystko i przejadł na bombelki, górników, 13 emeryturę. Teraz można choćby umorzyć składki za miesiące kwarantanny dla wszystkich. No, ale nie umorzą bo kasy brak, wszystko przejedzone ( ͡° ͜ʖ ͡°) W tym kraju to chyba co drugi Kowalski lepiej zarządza swoimi oszczędnościami niż rząd

#koronawirus
  • 21
  • Odpowiedz
@Xtreme2007: to prawda, jednak kiedy słyszę płacz januszy , dotyczący wstrzymania produkcjina 2 3 tygodnie i tak samo ludzi pracujących na hali, to mi się śmiać chce, wszystko w leasingi i kredyty zero oszczędności, poduszka finansowa a na co to ?Wszystko przeżarte bo jest, jest zdolność kredytowa to biorę i żyję od 1szego do 1szego, nie będę chorował przez dwa lata to spłacę jak nie to komornik i elo.Mam zabezpieczenie na
  • Odpowiedz
  • 0
@Xtreme2007 co to jest? Ryzyko biznesowe. Dokładnie takie samo jak nagły zakaz sprzedaży żeli, niedziele niehandlowe czy nacjonalizacja wywozu śmieci. Teraz rozumiem te wszystkie branże mają krzyczeć że nalezy im zawiesić składki? A lotnictwo?

Ten zamęt nie trwa nawet 2 tyg a przedsiębiorcy płacza jakby to były 2 lata. Prowadzisz dg, masz różne przywileje z tym związane, ale #!$%@? obowiązków to nie ma komu wziąć. Tylko daj i daj
  • Odpowiedz
  • 0
@Wlancznik jaka działalność jest zakazana? Co najwyżej puby, kluby, eventy i lotnictwo. Handel nie jest zakazany per se, tylko w określonych miejscach

Tak, epidemia to ryzyko biznesowe. Nikt nie zakazuje handlu dla beki
  • Odpowiedz
@Xtreme2007: takich przedsiebiorcow mozna zastapic w kazdej chwili xd Fabryki, linie produkcyjne i technologia nie zniknie wiec gospodarka jest bezpieczna. Bedzie zle, milionyludzi straca prace majatki ale do ruiny mamy lata swietllne.
  • Odpowiedz
  • 0
@billy0o Oczywiście, już widzę jak Państwo zastępuje MILIONY przedsiębiorcow. Bo to nie tylko galerie ale i masa restaturacji, kin czy innych miejsc. Już widzę jak zastępują miliony przedsiębiorców i dają pracę kilku MILIONOM ludzi (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz