Aktywne Wpisy
klewerewel +3
#rozowepaski #polska #warszawa #zwiazki #pieklokobiet
Nigdy nie widziałam faceta pchającego wózek z dzieckiem. Dlaczego zawsze jest to matka?
Nigdy nie widziałam faceta pchającego wózek z dzieckiem. Dlaczego zawsze jest to matka?
ProblemM8 +274
Ludziom mocno bambinizm wszedł. Mamy psa; partnerka pięści się nad nim jak dzieckiem. Ostatnio paznokcia sobie trochę rozwalił bo biegal jak wariat po ogrodzie. Ja mówię że trzeba zaczekać to mu odrośnie, przecież nie kuleje, ani nie wygląda źle. Ona że trzeba do weterynarza. #!$%@? pójdzie się kilkaset złotych znowu #!$%@?ć na 10 minutowa wizytę na której weterynarz powie to samo co ja (przerabiałem to już kilka razy)
A do tego nazywanie
A do tego nazywanie
Przepis jest prosty:
1. Kupujemy schab bez kości (w Lidlu za około 10 zł/kg).
2. Wycinamy zbędny tłuszcz (niekoniecznie, jak ktoś woli tłuste)
3. Przygotowany kawałek zasypujemy solą (nie za dużo, tak żeby zakryć mięso z każdej strony) i zostawiamy na 24h w lodówce
4. Następnego dnia płuczemy mięso i zasypujemy cukrem. Zostawiamy na 24h w lodówce.
5. Płuczemy mięso z cukru i obtaczamy dokładnie w ziołach tak, by dobrze przylegały. Przyprawy można dobierać wg. własnego uznania, mięso będzie smakować jak tylko chcesz :)
6. Tak przygotowane mięso zawijamy w lnianą/płócienną szmatkę i zawijamy sznurkiem. Wieszamy tak przygotowany pakunek na jakimś haczyku.
7. Po 2 tygodniach (no, może trochę wcześniej) mięso jest gotowe :)
Pokrojone na grubsze kawałki jest idealną zagryzką a w cienkie plastry - idealne do kanapek.
Smacznego :)
#gotujzwykopem #przepisy #tworczoscwlasna #kuchnia