Wpis z mikrobloga

Dzisiejsze #mirkopitca #pizza w ramach #polakmadryprzedszkoda
Obie siedziały ok. 5 minut w piekarniku. W przypadku drugiej drzwi były dłużej uchylone, stąd wydaje mi się większe przypieczenie brzegów. Tym razem obracałem je trzy razy w ciągu pieczenia. Sos pomidorowy, cebula, mozzarella, czarne oliwki, salami włoskie z Lidla.
Nie jestem wciąż zadowolony z efektu, chciałbym uzyskać efekt centek na cieście taki, jaki widziałem u Mirków.
Salami dziwnie pachniało ( ͡° ͜ʖ ͡°)Mozarella z lidla > z biedry.
JezelyPanPozwoly - Dzisiejsze #mirkopitca #pizza w ramach #polakmadryprzedszkoda 
Ob...

źródło: comment_1584220577xLOXMUYNDJZwt7YuofO4NA.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JezelyPanPozwoly: te centki biorą się z tego, że w cieście masz pęcherzyki powietrza i tam jest takie cieniutkie ciasto jak rozciagniesz i one się przypalają.

Nie upieczona pizza wygląda u Ciebie jak by ciasto w ogóle było słabo wyrośnięte.

Nie lękajcie się długiego TO. Jak Ci ciasto zdechnie w TO to na chwilkę do lodówki, regeneracja i dalej jedziesz.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@JezelyPanPozwoly: za krótkie TO przed lodówka. Nie ma powietrza w tym cieście. Na górze powinny być bombelki powietrza.

Ja bym zrobił kulki teraz i zostawił w TO i obserwował. W razie czego możesz je na godzinę do lodówki wsadzić zeby je "zatrzymać" ale wątpię że będzie trzeba
  • Odpowiedz