Wpis z mikrobloga

@Ravalent: @fellowsik: @So_I_Scream: @fragolka: Chyba nie do końca wszyscy rozumieją po co to odwoływanie i zamykanie się w domu.
Tu nie chodzi o to by się nie zarazić w ogóle, bo pewnie większość z nas prędzej czy później zostanie zarażonym, ale chodzi o to by nie robić tego W TYM SAMYM momencie. Tak by szpitale mogły przyjmować pacjentów w mniejszych ilościach tygodniami, a nie
  • Odpowiedz
@Ravalent: Przeczytałeś co napisałem wyżej? Pewne zarażonych jest dużo więcej, ale po prostu brakuje zestawów testowych stąd aktualnie tak niskie wyniki.
Zobacz co się stało we Włoszech jak w porę nie zamknęli miejsc publicznych z dużą ilością ludzi.
  • Odpowiedz
@Ravalent: Mistrzuniu patrząc na to jak wygląda służba zdrowia w Polsce trzeba wcześniej podejmować radykalne kroki. Tutaj każdy dzień się liczy, jeśli władza w Polsce będzie działać tak opieszale jak Włosi to czeka Nas prawdziwy kataklizm. Jak dla mnie od poniedziałku powinny zostać zamknięte firmy/sklepy, a wychodzenie z domu powinno odbywać się na zasadzie przepustek i tylko do aptek lub sklepów spożywczych.
  • Odpowiedz
@dulux23: Oczywiście, że będzie rosła, ale niech dojdzie do pewnego momentu i niech będzie przez dłuższy okres stabilna tak by szpitale mogły wydolić - stąd pomysł na kwarantanny domowe.
@mrberto: Też tak uważam, a nawet tysiące już.
  • Odpowiedz
@Ravalent: a UJ w dupę ta gra już jest naprawdę niegrywalna , mi na samą myśl odpalenia konsoli rzygac się chce , nie mam już kompletnie motywacji by grać nawet się nie zapisuje do lw bo po co skoro nawet totw nie będzie a banda gnojków co dostało wolne od szkoły tylko będą mnie wkorwiac yebac to
  • Odpowiedz