Wpis z mikrobloga

#silownia #sicwicze od roku ale neistety przyrosty sa mizerne, chyba moj organizm jest jakis dziwny tzn moja budowa ciala nie jest idealna do masowania cwicze te 3razy w tyg jesli chodzi o diete jem tak aby nei byc glownym, kilka razy dziennie ograniczam zle wegle i zly tluszcz mam taka domowa silownie niby cwicze ale chyba za mal odaje z siebie chyba brak mi motywacji nie chce isc na silownie bo wstydze sie troche, no i boje sie tego ze bede chodzil ten rok na silke i wogole nic sie nei poprawi i wyjdzie na to ze jestem do niczego ;x takie gorzkie zale mnei wziely chyba rbak mi motywacji, co was motywuje?
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fajrantboy: żeby rosnąć masz nie tylko zaspokoić głód (czyli pi razy oko uzupełnić zapotrzebowanie energetyczne) ale i dostarczyć budulca, czyli zjeść więcej niż organizm potrzebuje. musi być nadwyżka kaloryczna. bez dobrej michy, chocbyś całe dnie przesiadywał na siłowni, nie urośniesz. polecam zapoznać się z działem odżywianie na sfd.pl
  • Odpowiedz
@Fajrantboy: cwiczenie cwieczeniu nie rowne, dieta tez odgrywa duza role, takze jesli przy obecnych dzialaniach na rzecz wzmacniania masy miesniowej osiagasz kiepskie wyniki, to nei znaczy ze Twoje cialo nie ma potencjalu. Na osiedlowej silowni na poczatku moga byc jakies smieszki w Twoja strone, ale z czasem chlopaki powinny Cie przygarnac i sypnac troche rad. W grupie zawsze lepsza motywacja. jesli nie chcesz isc na silownie, a znasz angielski to
  • Odpowiedz
@Fajrantboy: wyznacz sobie jakiś cel, ja np. chcę zrobić martwy ciąg z 200kg, nigdy nie widziałem nikogo małego, kto by podniósł 200kg, więc przy okazji masa też wskoczy. Może c-----e efekty były wynikiem c-------h treningów? Zwiększałeś ciężar? Do jakich obciążeń doszedłeś po roku w wyciskaniu na klatkę, przysiadzie ze sztangą i martwym ciągu? Dział odżywianie na sfd.pl bym w sumie omijał szerokim łukiem, bo tam każdy musi jeść jak zawodowy
  • Odpowiedz
@Fajrantboy: Odżywianie rzadko jest problemem. Częściej jest nim fakt, że za mało podnosisz. Po prostu żryj dużo, mniej więcej policz tylko białko 1,5g/kg masy ciała. Myślę, że po prostu nie zwiększasz wystarczająco obciążenia. Ostatnia seria ma być na granicy możliwości, najlepiej jak nie możesz dokończyć ostatniego powtórzenia.
  • Odpowiedz
@Fajrantboy ja też jestem hardgainerem, więc nie jesteś sam ;) ja też uważam, że przyczyna tego - to dieta. Musisz po prostu więcej jeść. Ja od września mam zamiar podkręcić ostro dietę. Przy mojej budowie zakładam, że 4000k będzie okej.
  • Odpowiedz
problem w odzywianiu jest tak ize bardziej sie zatluszczam niz masuje a co do zwiekszania ciezaru co jaki czas i o ile zwiekszac ciezar mniej wiecej
  • Odpowiedz