Wpis z mikrobloga

Imprezy sportowe na otwartym powietrzu - ban
Koncerty - ban
Wszelkiego rodzaju spędy - wskazany ban

Ale kościółek? Kościółek co innego. Tam możesz iść i możesz maczać brudną łapę w tej samej wodzie co setki ludzi przed tobą i być w tłumie osób najbardziej podatnych pod warunkiem powiedzenia na koniec zgrupowania odpowiedniej formułki.

Tak.

#dolnyslask #wroclaw #koronawirus #covid19
  • 47
  • Odpowiedz
  • 2
@HonyszkeKojok w wielu kościołach zrezygnowano z wody święconej, a komunia nie jest podawana bezpośrednio przez księdza.
Niestety obawiam sie ze zrezygnowanie z komunii świętej moze okazać się niemożliwe ( ʖ̯)
  • Odpowiedz
@HonyszkeKojok:
Nie zapominaj o restauracjach - tam możesz iść i korzystać ze wspólnych toalet, po których ludzie nie myją rąk.

No i mamy też wspólne sztućce, oraz naczynia, z których dokładnym myciem różnie bywa.

Dodajmy jeszcze baseny, prawdziwe rozsiewniki zarazków wszelkiego typu.

Nie zapominajmy o szkołach. Tam to się dopiero dzieje.

Ale nie, pan mądrala skupił się tylko na kościele xd
  • Odpowiedz
Dodajmy jeszcze baseny, prawdziwe rozsiewniki zarazków wszelkiego typu.

Nie zapominajmy o szkołach. Tam to się dopiero dzieje.

@dendrofag: no bo w ogóle te instytucje nie zaczynają się zamykać. Wcale a wcale xD
  • Odpowiedz
@Limonene:
A pociągi i komunikacja miejska? Przecież tam spotykają się ludzie z całego świata.

Warto zacząć od miejsc które są najgroźniejsze. Kościoły do nich nie należą.
  • Odpowiedz
A pociągi i komunikacja miejska?

@dendrofag: tutaj też się zacznij orientować ;) np. w Poznaniu komunikacja miejska będzie ograniczana.

Warto zacząć od miejsc które są najgroźniejsze. Kościoły do nich nie należą.

Jak nie należą? Przy wejściu do autobusu też wkładasz łapska do wody, w której moczył się tysiąc innych rąk? A w tramwaju motorniczy wkłada ci wafla do buzi? No nie, a w kościele to się dzieje.
  • Odpowiedz
@HonyszkeKojok: W ostatnia niedzielę będąc w kosciele zauważyłem że mimo iz ten pojemnik z wodą świecona byl pełny to nikt przy wyjściu nie maczal w njm rąk. Podobnie ze znakiem pokoju - ludzie nie podawali sobie rąk, a jak ktoś wystawiał to pokazywali takie "cześć" z daleka. A w kościele same stare baby i ja. Także babki też myślą same za siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No
  • Odpowiedz
@dendrofag: u mnie szkoły są od jutra zamknięte. Komunikacja ograniczona.

Kościoły należą do najbardziej niebezpiecznych miejsc.

Chociażby dlatego, że średnia wieku odwiedzających te przybytki jest wysoka.
  • Odpowiedz
@Limonene:

tutaj też się zacznij orientować ;) np. w Poznaniu komunikacja miejska będzie ograniczana.

Na przykład w Poznaniu. Będzie ograniczona.

Ale to chyba nie to samo co zamknąć wszystkie autobusy w całej Polsce? Rozumiesz że jest tutaj różnica między tym czego chcę op, a tym co się dzieje w Poznaniu?

Jak nie należą? Przy wejściu do autobusu też wkładasz łapska do wody, w której moczył się tysiąc innych rąk?

A przy
  • Odpowiedz
@dendrofag: drogą kropelkową czyli idealnie, stara baba poliże księdza a on tę ślinę przekaże dalej. A barierki i poręcze są suche, w przeciwieństwie do wody święconej.
  • Odpowiedz