Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@z--x: niestety tak ( ͡° ʖ̯ ͡°) pamiętam szok po obejrzeniu pierwszego, i moje oczekiwania odnośnie drugiego były na tym samym poziomie, później podali casting i od razu zawód ( wiadomo #whitepower ) ale później po obejrzeniu było tylko gorzej, fabuła nie specjalnie mi podeszła. Najbardziej raził w oczy styl gry Mackie'go jako Taka tak bardzo różny od pierwszego sezonu i jednocześnie identyczny jak w avengersach
  • Odpowiedz
@malakai079324 Przez to, że z twarzy wygląda identycznie, jak różowa, która mi dała mocno bolesnego kosza któregoś razu, to skończyłem przygodę z tym serialem jakoś po 4 odcinkach xD
  • Odpowiedz
@malakai079324: Przecież zmiana "koloru" aktora to jedyne co jest wierne z książką w drugim sezonie. Reszta to jakiś żałosny misz-masz. Do tego pierwszy sezon zrobił z kobiet jakieś supermenki co ma nie wiele wspólnego z książką. Kocacs w książkach to cyniczny skurczybyk, a nie jakiś zakochany białorycerz.
  • Odpowiedz
Po obejrzeniu dwóch pierwszych odcinków drugiego sezonu, odpuściłam i nie planuję oglądać dalej, żeby nie popsuć sobie dobrych wrażeń jakie miałam po pierwszym sezonie. Było fajnie, elo, koniec. „Nowy” Kovacs jest niestety miękką bułą, bez charyzmy i „tego czegoś”. Nie jestem w stanie oglądać typa. Nie wiem na ile to kwestia scenariusza, a na ile aktora, który nie ma w sobie nic z zimnego #!$%@?, ale słabo to wyszło i nawet trochę
  • Odpowiedz
@z--x nie wiem czemu wszyscy tak mówią, ja pierwszy sezon męczyłem a drugi mi wszedł w dwa dni. Może dlatego że nie znam książki i drugi sezon był dla mnie mniejszym szokiem wbicia w dany świat czy coś.
  • Odpowiedz
@spiritoo: Ten koleś po prostu nie gra tylko na planach jest sobą. W każdym filmie to jest ten sam ziomek z osiedla i nijak się ma do charakterów z pierwszego sezonu, chociaż trzeba przyznać ze wersja azjatycka też odbiega od tej głównej, tyle ze to się da jakoś wytłumaczyć fabularnie jego przejściami. Ale sama fabuła też jest płytka i w zbyt dużej części opiera się o poprzedni sezon.

@Sauron_Wladca_Ciemnosci: Ja
  • Odpowiedz
@z--x mi się wydaje że mnie zupełnie porwał wątek i płot twist z końca związany z tym co ludzie zrobili na planecie harlana i wątkiem zemsty. Może tak się wczulem w fabule że mniej zwracałem uwagę na te niedociągnięcia ale faktycznie postacie były mniej porywające. Może oprócz tej z cewkami ona była całkiem ciekawa ale jej rodzina była totalnie na odwal zrobiona
  • Odpowiedz