Wpis z mikrobloga

#rowery #rower #kross #unibike

Mirki, mam mozliwość zakupu roweru Kross Evado 4.0 z 2019 za 1700 zł. Mogę też skoczyć do salonu Unibike żeby spróbować Unibike Flasha lub Prime. Chciałbym je przymierzyć przed zakupem. Codziennie dojezdżam 10 kilometrów do pracy po płaskim asfalcie, raz, dwa razy do roku jadę na kilkuset kilometrową wycieczkę. Obecnie posiadam rozwalonego Gianta który liczby 20 wiosen jeśli nie więcej, więc każdy testowany rower sprawia mi frajdę :D

Czy to dobra cena za ten rower i nie ma się co zastanawiać (Evado) czy polecacie jakieś alternatywy? No i jak wspomniałem - rower wolę przymierzyć. Budżet wynosi wspomniane 1700 zł~
  • 7
  • Odpowiedz
@Adam_pasztecik_czwarty: Ten Kross i Unibike Flash są bardzo podobne do siebie jeśli chodzi o osprzęt. Amortyzatory są podobnej klasy, osprzęt też. Kross będzie trochę lżejszy. Zresztą osprzęt jest mniej ważny, bo on się i tak zużywa i z czasem można sobie wymienić. Przymierz się i kup który Ci się bardziej podoba. Rowery w tej cenie są zbliżone do siebie i tu raczej nie wymyślisz prochu. Jeden będzie miał Acerę tu,
  • Odpowiedz
@gramatyczny_nazista: @bartman28: Panowie, byłem w sklepach Unibike i Krossa - Evado 4.0 za 1700 zł vs Unibike Prime za 1500 oraz z pełnym wyposażeniem Flash za 2000 - wygrał Kross. Bardzo przyjemnie jeździło się na Flash'u jednak różnica w cenie 300 zł + baaaardzo zbliżone wyposażenie do Evado sprawiło że wybrałem Krossa. Prime dodatkowo miał bardzo płytki skok amortyzatora w porównaniu do reszty. Także dzięki za porady!

Jakby
  • Odpowiedz