Wpis z mikrobloga

  • 0
@entrek2 jak zagrzejesz w mikrofali i później ostygnie to będzie takie samo jak przed zagrzaniem- no bez jaj chcesz chleb spirytem polewać albo wrzątkiem parzyć?
  • Odpowiedz
  • 0
@entrek2 posłuchaj mądralo: a ten chlebek ci na koniec półki aniołek przynosi? A widziałeś kiedyś #!$%@? piekarza w masce? To sobie połącz te dwie rzeczy i odszczekaj swoje mądrości!
  • Odpowiedz
@janwit82 nikt nie odpowiedział z sensem to ja napiszę. To świetny sposób sterylizacji, ale minuta to trochę mało. W dwie minuty pozbędziesz się prawie wszystkich bakterii, wirusów, pierwotniaków, grzybów etc. Ważna rzecz, im więcej wody tym lepszy i szybszy proces sterylizacji w mikrofali

Były robione badania na ten temat, naukowcy sterylizowali ścieki i po 2 minutach zostały tylko najbardziej odporne formy przetrwalnikowe najbardziej odpornych bakterii w niewielkich ilościach. 4 minuty w mikrofali
  • Odpowiedz
@janwit82 a wiesz że w 60stopniach rozwijają się niektóre bakterie i grzyby? Zatem może wirusy zabijesz to co innego sobie wychodujesz. Więc albo wybielacz albo piecz sam swoje albo olej temat bo i tak na coś trzeba umrzeć :-)
  • Odpowiedz