Siema mirki jestem w stanie zaplacic komus aby pomogl mi zopytmalizowac prace mojego laptopa. Niestety nie znam obecnie w uk nikogo takiego w mojej okolicy. Moze byc przez pw. Nie wiem co jest grane ogolnie, ale chodzi jak krew z nosa pod gorke i jest #!$%@? wolny, a niby acer gaming laptop XD
Nie wiem czy jest sens dokupic ram z 8 do 16ddr3, dysk ssd zamiast tego 1TB czy cos pogrzebac w systemie bo od swiezosci wiele tam nie bylo instalowane. Pozdrawiam
@maze: ssd, czysty nowy system, wyłączyć aktualizacje i aplikacje w tle i będzie chodził jak ta lala ;) no i w żadnym wypadku nie instalować avasta ani innego antywira, który tylko zamula a nie "chroni". Na win10 wystarczy defender a nawet sam Ublock origin w przeglądarce.
@maze: Bez wymiany na ssd i tak nie będzie chodził zbyt płynnie. Ale można go troche przyspieszyć, sam mam HDD w laptopie i troche juz sie z tym bawiłem, zeby chodził optymalnie. Także jak co s to pw
@mamrotekk: @mamrotekk: hej kiedy moge cie dorwac? Jestem dzisiaj do 1-2 w nocy. @hrumque: niedawno kupiony, to znaczy juz jakis czas lezal, ale nie byl uzytkowany. @Straszy: norton nadal jest, #!$%@?? @lastro: wyslane @Majaque: i5 8300H CPU @ 2.30GHz 2.30GHz nie wiem czemu dwa razy pisze; RAM 7.85 Usable Model Nitro AN515-52, 64 bitowy sys winda 10
@mamrotekk: xD Serio, jeśli podważasz zasadność zakupu SSD w zestawieniu z wolnoobrotowym HDD i Windowsem 10 z dużą ilością operacji odczytu/zapisu, to nie wiem jakie masz intencje mu "pomagając".
#!$%@? akcja.. pokłóciłem sie z ojcem przez telefon rozniosłem kosz na śmieci na dworcu a gdy jakaś młoda dziewczyna zwróciła mi uwage w furii zacząłem jej grozić.. Najprawdopodobniej bedzie sprawa w sądzie. co ja ze sobą robie moi drodzy #gownowpis #agresja
Siema mirki jestem w stanie zaplacic komus aby pomogl mi zopytmalizowac prace mojego laptopa. Niestety nie znam obecnie w uk nikogo takiego w mojej okolicy. Moze byc przez pw. Nie wiem co jest grane ogolnie, ale chodzi jak krew z nosa pod gorke i jest #!$%@? wolny, a niby acer gaming laptop XD
Nie wiem czy jest sens dokupic ram z 8 do 16ddr3, dysk ssd zamiast tego 1TB czy cos pogrzebac w systemie bo od swiezosci wiele tam nie bylo instalowane. Pozdrawiam
Opisze problem jak wroce do domu.
@maze: mam kilka thinkpadów (najtańszy za 18 funtów z i5) i chodzą jak złoto xD
SSD, dużo ramu (ale 8 wystarczy do zwykłych zastosowań) i niezawalony system wystarczy zazwyczaj
a najłatwiej przywrócić do ustawień fabrycznych z zachowaniem danych :P
2. reinstalacja CZYSTEGO systemu, bo pewnie masz tam park jurajski skrzyżowany z sanepidem...
Ale można go troche przyspieszyć, sam mam HDD w laptopie i troche juz sie z tym bawiłem, zeby chodził optymalnie. Także jak co s to pw
@hrumque: niedawno kupiony, to znaczy juz jakis czas lezal, ale nie byl uzytkowany.
@Straszy: norton nadal jest, #!$%@??
@lastro: wyslane
@Majaque: i5 8300H CPU @ 2.30GHz 2.30GHz nie wiem czemu dwa razy pisze; RAM 7.85 Usable
Model Nitro AN515-52, 64 bitowy sys winda 10
Serio, jeśli podważasz zasadność zakupu SSD w zestawieniu z wolnoobrotowym HDD i Windowsem 10 z dużą ilością operacji odczytu/zapisu, to nie wiem jakie masz intencje mu "pomagając".