Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Chciałem zalogować się do służbowego komunikatora (Microsoft Teams) i zainstalowałem aplikację do tego, ale okazało się, że potrzebuje jeszcze Intune - portal dla firm. Zainstalowałem więc tę aplikację i po chwili nie uzyskałem i tak dostępu do więc stwierdziłem, że odinstaluje wszystkie aplikacje. Teams usunął się gładko, ale do tej pory nie mogę usunąć tej drugiej aplikacji "Intune". Cały czas wyskakuje blad jak na screenie. Wchodząc w te ustawienia nie ma nigdzie tej aplikacji więc nie wiem jak mam jej zabrać uprawnienia. Jakieś pomysły? Telefon jest bez roota.

#android #samsung #s9
magucio - Chciałem zalogować się do służbowego komunikatora (Microsoft Teams) i zains...

źródło: comment_1583014684mPpM7QvCdU3acl1v0krgrn.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@magucio nie chodzilo mi o aplikacje tylko o taką dodatkowa opcję w Ustawieniach samego telefonu. Gdzieś tam powinnaś byś strefa albo profil roboczy, nie pamiętam dokładnie nazwy a nie mam przy sobie służbowego
  • Odpowiedz
@magucio próbowałeś przez ADB? Pobierz sobie aplikacje package list, zobacz jaka sciezke ma ta aplikacja i w wierszu polecen na kompie wpisujesz komende do usuniecia zbednego intruza
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kolak68: łopanie, udało mi się, ale nie pamiętam jak, bo ten wpis napisałem 3 lata temu i nie pamiętam zbytnio jak to zrobiłem. Pamiętam tylko, że jakoś w ustawieniach coś grzebałem
  • Odpowiedz